9 Ian 2010

Iasi: 1.500 de “garsoniere” pentru câini la Tomeşti

 Nu cere conditii deosebite, doar o cusca mare, ceva fan, mancare

Autorităţile locale vor ca anul acesta, până la toamnă, noul padoc de la Tomeşti să aibă măcar 1.500 de cuşti pentru câini. “Este ceva mai mult decât este acum la Miroslava, unde padocul are o capacitate de 300 de locuri”, a spus dl Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei. Lucrările la noul padoc au fost sistate din cauza vremii nefavorabile, dar firma care a câştigat licitaţia organizată de municipalitate se ocupă să degajeze terenul de resturi vegetale. “Ar fi nevoie de vreo 4 milioane de lei pentru lucrări la padoc. Este o investiţie cu prioritate, de aceea vor fi alocaţi bani în buget”, a completat dl Chirica.

Pe lângă cele 1.500 de cuşti, vor fi construite şi un cabinet veterinar şi un sistem de apă şi canalizare. Întregul padoc este prevăzut să aibă o capacitate de 4.000 de locuri pentru animale mici (câini şi pisici abandonate), o volieră pentru păsări, un adăpost pentru animale mari abandonate, dar şi un spital veterinar, spaţii administrative şi un cimitir pentru animale. (C.Negoiţă)

Sursa: Evenimentul.ro


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.