30 Mar 2010

In Gherla numarul cainilor vagabonzi se tripleaza in fiecare an

Multi dintre ei sunt agresivi si de multe ori ataca trecatorii. Din vara acest fenomen va lua sfarsit deoarece municipalitate construieste primul adapost pentru patrupedele fara stapan. Mai mult decat atat o asociatie pentru animale a sterilizat numai anul acesta 300 de caini.
Gherla este un oras mic dar cu multi caini vagabonzi. Toata lumea s-a saturat de ei. Pana si primarul, care a gasit o solutie.
Viitorul adapost se construieste la standarde europene, iar cainii vor primi cel mai bun tratament.
Gherlenii spun ca de multe ori caini sunt agresivi. Asociatia Anima Pro Tera in colaborare cu municipalitatea si Fundatia Vier – Pfoten Romania( fir fotan) au gasit ac pentru cojocul cainilor fara stapan: sterilizarea. Municipalitatea gherleana a alocat pentru construirea centrului care va fi gata in vara, aproape 50 de milioane de lei. Centrul va putea gazdui 100 de caini.

Sursa: Cluj 4 All


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.