20 Mai 2010

In judetul Brasov au fost identificati 408 de cai bolnavi de SIDA

Unii proprietari ai cailor cu SIDA refuză sacrificarea animalelor. Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov avertizează că în România evoluează anemia infecţioasă a calului, iar judeţul Braşov nu a fost ocolit de această epidemie: „Au fost identificaţi 408 de cai cu această boală. Legislaţia prevede că animalele bolnave trebuie sacrificate. Până în prezent au fost duse la abator 349 de cabaline, 20 urmează să fie sacrificate, iar pentru 39 întâmpinăm greutăţi, deoarece proprietarii refuză sacrificarea lor, deşi pentru fiecare animal se oferă o despăgubire”. Cei care refuză sacrificarea animalelor bolnave riscă amenzi de 2.400 de lei şi pierd şi dreptul de a beneficia de despăgubire.

Sursa: Brasovul Tau


3 comentarii

SIDA nu e tot aia cu anemia infectioasa

caiiii????? si ciinii??????????????? bolnavi de s,,,,,, cum ?????????????

faceti ceva si dovediti ca sunt sanatosi dar aia vor sa scape de ei si cine a vazut documentaru din 2009 cand caii erau liberi aratau excelent si nu deranjau pe nimeni cu nimic dar ceeee ….s-au trezit si ei acuma sa omoare caii astia nevinovati si sa-i si maltrateze in halu ala ….nenorociti cum altfel le poti zice …

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.