acum 14 ani

Infecţia cu Physaloptera la câini şi pisici

Speciile Physaloptera sunt regăsite în întreaga lume şi infectează o varietate foarte largă de

Ouă Physaloptera

animale, de la câini şi pisici până la arici, porumbei sau maimuţe. Adultul Physaloptera se aseamănă cu o versiune mai mică a viermilor cilindrici, de aici creându-se anumite confuzii. Regăsit în voma câinelui sau a pisicii, poate fi uşor confundat cu un vierme cilindric.

Atât ouăle de Physaloptera cât şi cele de limbrici se regăsesc în fecalele animalului, dar diferă prin modul lor de apariţie. Viermele ajuns la maturitate se lipeşte de peretele stomacului câinelui sau al pisicii, iar ouăle sale sunt eliminate prin fecale. Ouăle, care conţin larve, sunt ingerate de gândaci. Dacă un câine sau o pisică consumă insecta respectivă, se va infesta la rândul său cu paraziţi.

În general, Physaloptera nu reprezintă o cauză importantă a îmbolnăvirii, putând totuşi cauza sângerări stomacale. În infecţiile severe pot apărea vărsături, lipsa poftei de mâncare sau scaune închise la culoare şi cu un aspect neomogen în care Physaloptera poate fi observată.

Până în prezent nu se cunoaşte un tratament împotriva infestării cu Physaloptera, însă noile medicamente pentru tratarea diferiţilor paraziţi, precum Fenbendazole, pot fi eficiente.