acum 14 ani

Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor intră în acţiune, după model britanic

Animalele au încă un aliat în lupta împotriva nedreptăţii şi suferinţei: Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor. Oamenii care vor face rău necuvântătoarelor vor fi grav sancţionaţi pentru faptele lor.

Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor (IGPPA) este o organizaţie care nu face parte din structura de stat, dar care va avea puterea să oprească abuzul asupra animalelor şi să sancţioneze răufăcătorii. IGGPA funcţionează la nivelul întregii ţări, aşa că dacă aflaţi de cazuri de abuz asupra animalelor din orice judeţ, puteţi sesiza acest fapt, telefonând la 9667.

Inspectoratul se află acum în stadiul de implementare. “Dorim să fim organizaţi de la litera A la Z, fiindcă sunt foarte multe organizaţii de profil, dar care nu fac nimic concret. Tocmai de aceea vrem să avem o organizaţie foarte bine pusă la punct şi cu oameni capabili”, a declarat Alexandra Mălureanu, coordonator de presă al IGPPA, pentru REALITATEA.NET.

Joi şi vineri IGPPA a organizat un examen în urma căruia vor fi selectate persoanele capabile şi motivate să facă parte din această structură.

“Am făcut apel la autorităţi şi la organizaţiile de profil să se ralieze dezideratelor noastre şi să putem conlucra”, a spus coordonatorul de presă.

Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor este inspirat de versiunea americană şi britanică, RSPCA, organizaţie cunoscută la noi mai ales datorită emisiunii “Poliţia Animalelor” de la Animal Planet.

“Noi nu suntem în structura statului, însă vrem să preluăm exemplul Poliţiei Animalelor de la englezi, nici ei nu sunt în structura statului”, a precizat Alexandra Mălureanu.

IGPPA va putea rezolva cazurile referitoare la abuzurile animalelor şi la protecţia drepturilor lor.

“Momentan am apelat la autorităţi, pentru că la ora actuală nu putem aplica sancţiuni. Departamentul juridic face toate demersurile necesare pentru ca IGPPA să poată aplica sancţiuni. Noi primim sesizările şi le găsim o soluţie. Vorbim cu autorităţile,vedem cum le putem rezolva. În momentul în care vom avea proprii agenţi, nu vom mai fi intermediari”, a subliniat coordonatorul de presă de la IGPPA.

Alexandra Mălureanu a subliniat că până în acest moment, IGPPA a primit suficient de multe sesizări încât să îngrijoreze situaţia animalelor din România.

“Printre cele mai grave sesizări sunt cele de la Glina şi Focşani. La Glina ne-am şi implicat deja. Am încercat să vorbim cu autorităţile şi ni s-a spus de la registratură că primarul, viceprimarul şi secretarul sunt pe teren timp de două zile. Avem intenţia ca pe viitor să depunem plângeri penale împotriva acestora, edililor locali şi celor care se ocupă”, a precizat reprezentantul Inspectoratului de Poliţie pentru Protecţia Animalelor.

Organizarea IGPPA va fi gata în aprilie şi din acel moment agenţii propri vor putea trece la acţiune, aşa că aveţi grijă dată viitoare când veţi face rău unui animal, întrucât veţi fi grav sancţionat.

5 comentarii
Stroia Cristina 30 iunie 2010 la 7:50 pm

Buna ziua,

Imi pare bine ca s-a infiintat o astfel de institutie pentru protejarea cainilor vagabonzi. Insa, in conditiile in care pe strazi sunt mii de caini fara stapan si oamenii sunt muscati zilnic, nu cred ca este drept ca oamenii care se apara de aceste animale ce umbla in haita sa fie amendati ca au aruncat un obiect asupra lor sau ca au dat cu un bat.

Eu locuiesc pe str. Poiana Cimpina din sectorul 6, Bucuresti, si va informez ca pe aceasta strada sunt 10-15 caini, care sar la oamenii care trec zilnic. Cand se lasa seara este un calvar pentru toti locatarii din zona caci, daca nu ai masina si sa parchezi cat mai aproape de usa de la intrarea in bloc este un om “mancat” la propriu, din cauza cainilor furiosi.Toata noaptea nu ne putem odihni deoarece ei latra si tabara pe orice om care trece prin zona. Unde mai punem ca in zona este o policlinica cu cabinete medicale si zilnic vin mamici cu copii mici si au fost cazuri cand acestia au fost speriati si muscati de caini. Sa inteleg ca aceasta organizatie s-a infiintat pentru protectia cainilor vagabonzi, da? Insa, pentru protectia oamenilor de muscaturile acestora cine ne apara? Si de galagia pe care o suportam seara de seara?
Ce faceti pentru protectia noastra si implicit a cainilor comunitari? Cum se va rezolva aceasta problema?
Cu stima

super marfa era si cazu de asa ceva chear este o idee geniala sa se infinteze asa ceva stau si ma uit pe animal planet la politia animalelor si imi place cum se face in alte tari era cazu si la noi FELICITARI SUNTETI GENIALI

Gabriela Nicolaescu 5 aprilie 2011 la 11:16 am

Felicitari! Era si timpul!
Doresc sa reclam urmatoarea situatie:
Pe site-ul Administratiei strazilor municipiului Bucuresti, dl. deputat Cornel Pieptea a organizat un sondaj de opinie referitor la cainii comunitari. Acesta are o imagine de prezentare agresiva care induce populatiei opinia celui care a organizat sondajul. Acesta ar fi trebuit sa fie impartial si sa decida funtie de raspunsurile opinentilor.
Va rog sa luati atitudine!

Gabriela Nicolaescu 5 aprilie 2011 la 11:17 am

Felicitari! Era si timpul!
Doresc sa reclam urmatoarea situatie:
Pe site-ul Administratiei strazilor municipiului Bucuresti, dl. deputat Cornel Pieptea a organizat un sondaj de opinie referitor la cainii comunitari. Acesta are o imagine de prezentare agresiva care induce populatiei opinia celui care a organizat sondajul. Acesta ar fi trebuit sa fie impartial si sa decida functie de raspunsurile opinentilor.
Va rog sa luati atitudine!

buna ziua,
dar ce se poate face cu cainii care au stapan sii tin in casa singuri zile intregi si urla tot timpul,zi si noapte,nu ne putem odihni
as dori daca se poate sa ne zica si noua ce sa facem si unde trebuie sa mergem sa sa avem liniste noaptea,pt ca potitia a zis ca nu poate sa faca nimic
va multumesc!