3 Feb 2010

Întreţinerea adăpostului de câini deschis anul trecut la Câmpu Frumos, în apropiere de municipiului Sfântu Gheorghe costă 16.500 de lei lunar.

Snow este unul dintre puiutii care se adapostesc pe un santier

Adăpostul, care are o capacitate de 60 de locuri, este supraaglomerat. Preşedintele Asociaţiei Nez Perce, Horia Krausz care a semnat un parteneriat cu Primaria Sfântu Gheorghe pentru înfiinţarea acestui adăpost, este nemulţumit deoarece adopţiile merg greu, iar în plus se găsesc unele persoane care încearcă să scape de câinii nedoriţi abandonându-i la poarta adăpostului. Întreţinerea câinilor costă 16.500 de lei lunar, sumă în care sunt incluse hrana, medicamentele, serviciile medicale, deratizarea cuştilor, cheltuielile pentru curent electric şi salariile celor 5 angajaţi. Din această sumă Primăria Sfântu Gheorghe acoperă 75%. Autorităţile locale susţin că adapostul a fost înfiinţat nu pentru confortul câinilor comunitari, ci pentru siguranţa cetăţenilor. Mara Deleanu

Sursa: Radio Mures


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.