14 Oct 2009

Italia: puşcărie pentru tăiatul cozii la câini

Legea va prevede sancţiuni penale pentru cei care taie urechile, cozile sau coardele vocale ale câinilor din motive de estetică.

În Italia va exista nouă lege care prevede pedespe cu închisoarea şi amenzi de până la 18.000 de euro pentru cei care mutilează animalele de companie.

Consiliul Miniştrilor din Italia a ratificat pe data de 2 octombrie un proiect de lege care interzice traficul de câini şi pisici şi mutilarea acestora din motive pur estetice. Ministrul de Externe din Peninsulă, Franco Frattini, a declarat în cursul zilei de ieri că până în luna decembrie legea va fi aprobată, potrivit ziarului ¨City¨. Legea va prevede sancţiuni penale pentru cei care taie urechile, cozile sau coardele vocale ale câinilor din motive de estetică. Totodată cei care fac trafic de câini şi de pisici vor intra sub incidenţa aceleiaşi legi.

Potrivit Asociaţiei Italiene pentru Apărarea Animalelor şi a Mediului Înconjurător, în fiecare an, în Italia, sunt ucişi peste 25.000 de câini. 5.000 sunt victime ale accidentelor de vânătoare, iar 800 sunt ucişi pe şosele sau autostrăzi.

Sursa: Adevarul


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.