acum 14 ani

La Brăila s-a deschis primul abator de cîini din România

Am aflat cum a nimerit orbul Brăila: după miros. După mirosul de cîini omorîţi. Adică de hoituri de patrupede ucise. Şi e vorba de vreo şapte lătrători zilnic. Omorîţi pe banii Primăriei. Cam o sută de mii de euro anual.

Deja vă gîndiţi la un plan de afaceri? Vă dăm noi unul gata fabricat. Este impecabil, funcţionează. Iată-l: mai întîi, înfiinţaţi o organizaţie non-profit care se îngrijeşte de mediu şi protecţia animalelor. La Brăila, din 2006, există una şi se numeşte Asociaţia de Protecţie a Animalelor şi Mediului (APAM) „Horez“. Horez nu de la Horezu, ci de la Vasile Horez, omul care a pus pe picioare ONG-ul ăsta.

După ce aţi înfiinţat organizaţia, faceţi un contract cu Primăria. Obiectul contractului: îngrijirea patrupedelor adunate din oraş, într-un adăpost special amenajat în acest scop.

Mai departe, banii vor curge gîrlă. APAM „Horez“ asta, pomenită mai sus, a strîns în 2009 aproape 2.600 de cîini din Brăila. Doar 59 au fost daţi spre adopţie unor cetăţeni. Din restul de 2.500, o jumătate au fost eutanasiaţi, iar cealaltă jumătate au decedat din alte cauze. E mai bine ca-n bancuri, unde jumătate s-a furat şi jumătate s-a pierdut. Nu, aici au murit. Uite-aşa: de dor, de jale, de tristeţe, de ce vreţi voi, dar au murit. Nu ştim dacă au ajuns în raiul cîinilor sau, dimpotrivă, în iad, pentru că APAM „Horez“ nu are contract în România cu vreo firmă de neutralizare a deşeurilor de origine animală, care să transporte cadavrele undeva sau să le incinereze.

Cu toate astea, contractul ONG-ului brăilean cu Primăria din localitate merge înainte bine-mersi. Deşi adăpostul lui Horez tocmai s-a ales cu autorizaţia de funcţionare suspendată pentru a doua oară, pentru condiţii neconforme. Păi, normal că-s neconforme, nu poţi să numeşti un abator adăpost pentru cîini şi să mai primeşti şi autorizaţie pentru asta. Şi, că tot vorbeam de „condiţii neconforme“ pentru un adăpost canin, ştiţi în ce constau condiţiile astea? În nişte tobogane dezafectate de la un ştrand care, culmea, au fost donate tot de Primărie. Nu ştim la ce folosesc toboganele astea, dar bănuim că aşa se explică trend-ul descendent al populaţiei canine comunitare din Brăila. La numai o sută de mii de euro anual.

5 comentarii

sa va fie rusine.asta daca mai se stie ce este asa ceva.Acolo sa ajunga cei ce au construit asa ceva.

ce aveti cu saracele suflete? primaria este chiar asa de indiferenta? dc? va zis eu raspunsul traim in romania suntem mai cruzi ca toti ati mancat cacat ca faceti politia animalelor faceti pe dq va ganditi cum sa mai furati pentru voi … nu vedeti in ce hal sunt animalele? va doare in cur ca multi dintre caini nu au facut nimic iar unele potai sunt chiar rele voi pt bani luati tot ce prindeti ducetiva dq sa muriti in chinuri la fel ca bietele animale . muie henghieri muie primar

Mai nou in Braila cainii sunt otraviti pe strada si mor in chinuri groaznice, chiar sub ochii trecatorilor (chiar si mai rau al copiilor) care nu pot face nimic pentru ei…. e groaznic!!! Chiar nu se poate face nimic pentru bietele animale? Si haideti sa nu vorbim ipotetic si faptic!

suntem prea inapoiati ca sa ajungem sa ne gandim si la animale…in tarle straine se deranjeaza un intreg departamnet pentru salvarea unei pisici sau altceva ..la noi se omoara in masa…sa va dea dumnezeu dupa suflet si minte si la fel sa ajungeti sa muriti de foame frig sau boala in chinuri daca se poate si atunci sa va ganditi la bietele animale pe care le chinuitit..aviz tuturor persoanleor care fac asa cv..inclusiv copii care chinuie animalele int-un mod nemaivazut…am ramas socata sa vad copii care spanzura cainii si electrocuteaza animale ori le baga pocnitori peste tot..natie de idioti care in loc sa se preocupe de viitor si de lucrurile frumoase din lomea asta isi umplu timpul cu altceva..cat despre adaposturi nu stiu cate sunt adevarate in toata tara.si nu mascaeaza de fapt altceva ca si cazu de fata insa oameni buni mai e mult pana cand in romania se va schimba ceva si probabil nici nu vom prinde acele vremuri…trist dar adevarat..

Sunt perfect de acord cu toti cei care iubesc animalele,dar ce ma fac eu atunci cand acei caini sunt foarte galagiosi noaptea,(cand omul se odihneste ca sa poata merge la lucru), sunt agresivi chiar si in timpul zilei, sunt plini de paraziti si capuse(si mi le lasa mie pe usa de la apartament ca locuiesc la et 1)? Poate gasesc un raspuns din partea celor care sunt impotriva eutanasierii cainilor sau prinderea lor si ducerea in adaposturi!
Este adevarat ca nu trebuiesc omorati;dar daca ma musca pe mine sau copilul care se joaca in fata blocului ce e de facut?puneti-va in locul meu!!!!!!!