acum 11 ani

Legea 771/2007 (legea Marinescu II) va intra marti, 12 martie, in dezbatere in plenul Senatului

Legea 771/2007 (legea Marinescu II) va intra marti, 12 martie, in dezbatere in plenul Senatului

Legea 771/2007 (legea Marinescu II) va intra marti, 12 martie, in dezbatere in plenul Senatului

Marti, 12.03.2013, legea 771/2007, privind modificarea si completarea OUG155/2001 va fi pe ordinea de zi la pozitia “7”. Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM) solicita prezenta iubitorilor de animale la balcoanele Senatului in timpul votarii legii.

Pe 26 martie FPAM anunta aprobarea amendamentelor depuse de “FPAM în colaborare cu ANSVSA” de catre Comisia Juridică a Senatului. Redam mai jos mesajul lor de la acea data.

“Deşi multe persoane au blamat protocolul încheiat, cu “mare fast“,  în 21 decembrie 2011,  între USL şiFPAM, iată că după o perioadă în care “nu s-a întâmplat nimic” încep să se întrevadă rezultatele.

Astăzi 26.02.2013,  Comisia Juridică a Senatului a încheiat raportul favorabil, în unanimitate,  şi a aprobat amendamentele depuse de FPAM în colaborare cu ANSVSA la Legea 771/2007 (legea Marinescu II), privind modificarea OUG 155/2001.

În data de 28.02.2013, Comisia Juridică a Senatului va trimite Raportul plenului Senatului, în vederea adoptării.

În acest sens, câinii fără stăpân vor fi capturaţi, ţinuţi 30 de zile în adăpost unde se vor desfăsura procedurile de adopţie şi revendicare. Câinii vor fi sterilizaţi obligatoriu. După cele 30 de zile, câinii vor fi reîntorşi în teritoriuToate acţiunile serviciilor publice de gestionare se vor desăşura în prezenţa reprezentanţilor asociaţiilor de protecţie a animalelor. Se vor eutanasia numai câinii cu boli incurabile, în conformitate cu dispoziţiile art.7 indice 1 din legea 9/2008 (legea Marinescu I).

Iată un prim succes înregistrat de către FPAM în colaborare cu ANSVSA şi, ca parte a protocolului de cooperare încheiat cu USL.

Urmează cel de-al doilea pas, şi anume înfiinţarea Poliţiei Animalelor şi Mediului, ce face parte, aşa cum bine ştiţi, din obiectivele declarate ale FPAM

Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi în perioada în care atacurile la adresa noastră şi aprotocolului încheiat cu USL nu mai conteneau.

Parlamentul are două variante: să aprobe sau să respingă LEGEA.

Amendamentele sunt în deplin acord cu prevederile art.13 din Convenţia Europeană, legii de protecţie a animalelor (legea Marinescu I), Rezoluţiile şi Deciziile Europene privind gestionarea câinilor fără stăpân de către statele membre UE precum şi Declaraţiei Universale a Drepturilor Animalelor.

Avem convingerea că Parlamentul va lua decizia cea mai înţeleaptă şi va APROBA o lege europeană.”