acum 14 ani

Lucruri de luat in calcul atunci cand un cuplu doreste un caine

Multe cupluri se muta impreuna, insa au bunuri a caror proprietate este clar definita. Insa exista si o serie de achizitii al caror proprietar nu este foarte clar.

Cand un cuplu doreste sa adopte un caine, trebuie sa existe o discutie preliminara legata de proprietatea asupra lui, precum si costurile adiacente necesare intretinerii acestuia. In acest fel, chiar daca cei doi nu se mai inteleg, binele cainelui trebuie avut in vedere.
Cand un cuplu se muta impreuna sau cei doi se casatoresc sunt destul de ocupati cu mutarea, noi achizitii pentru casa, redecorare. Se intampla ca discutia privind proprietatea asupra cainelui sa fie ultimul lucru care sa le treaca prin cap. Cu toate acestea este important de stabilit al cui este cainele. Daca exista doi caini cu doi stapani diferiti, atunci lucrurile sunt clare. Insa cand exista un caine cu un proprietar, acesta trebuie sa respecte drepturile cainelui, indiferent de cum va evolua relatia cu partenerul de viata.
Cuplurile trebuie sa cada de acord asupra proprietatii cainelui, asupra responsabilitatilor cum ar fi plimbatul zilnic sau alimentatia. Aceste discutii sunt deseori evitate, insa pot face lucrurile mai usoare in cazul in care cei doi se despart. Se poate intocmi chiar un contract intre cei doi pentru a evita neintelegerile ulterioare.
Cel care detine cainele, cel care are grija de el si cel care suporta costurile cresterii lui nu este intotdeauna aceeasi persoana. Responsabilitatile sunt deseori impartite si de aici pot iesi dispute. Daca ai deja un caine, trebuie sa fie clar ca tu esti proprietarul lui, chiar daca te desparti de partenerul de viata. Asta inseamna ca tu suporti cheltuielile, pe langa faptul ca tu ai cel mai mult grija de el.
Daca alegi sa iti adopti un caine, fiind deja angajat intr-o relatie, atunci stabileste clar proprietatea si responsabilitatile. Daca animalul apartine ambilor si responsabilitatile sunt impartite, exista posibilitatea sa fie certuri la sfarsitul relatiei. Mai bine si mai corect este sa porti o discutie inainte, pentru a evita disputele la final.