27 Sep 2009

Maidanezii au umplut padocurile pînă la refuz

"S-au adunat destui! În momentul de faţă cred că sînt în padocuri în jur de 500 de cîini."

Ieri, viceprimarul Florin Ghiorghiţă a anunţat că pentru moment a fost sistată prinderea cîinilor maidanezi. În ultima perioadă, firma care se ocupă de acest serviciu a cam făcut exces de zel, ajungînd să prindă chiar şi 20 de cîini pe seară, ceea ce a dus la o supraaglomerare a padocurilor. „S-au adunat destui! În momentul de faţă cred că sînt în padocuri în jur de 500 de cîini.

Nu mai avem unde să-i punem”, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă. În viitor, la padocuri vor fi făcute unele modificări pentru a se îmbunătăţi condiţiile asigurate cîinilor capturaţi. Decizia municipalităţii a fost oarecum „forţată” după ce mai mulţi iubitori de animale au trimis o petiţie la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. „Trebuie să asigurăm o sursă de apă în plus, iar pe perioada de iarnă un sistem de încălzire”, a precizat viceprimarul. Potrivit estimărilor făcute de Florin Ghiorghiţă, în municipiu ar fi cîteva mii de cîini comunitari, 2.500 dintre aceştia urmînd să fie capturaţi pînă la sfîrşitul anului. (Liliana Anuţei)

Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.