23 Oct 2009

Majoritatea proprietarilor de animale le-ar face respiratie gura la bot

Marea majoritate a celor care detin animale de companie n-ar sta pe ganduri daca ar fi nevoie sa-si resusciteze animalele „gura la gura”, arata un sondaj recent.

Majoritatea proprietarilor de animale le-ar face respiratie gura la bot

Mai precis, 63% dintre proprietarii de caini si 53% dintre aceia care au pisici nu s-ar da in laturi de la un astfel de gest in caz de urgenta, arata un sondaj realizat de AP si Petside.com poll.

Femeile par mai dispuse decat barbatii sa faca respiratie „gura la gura”, 65% dintre femei declarand acest lucru, fara de doar 50% dintre barbatii care nu s-ar da in laturi de la un astfel de gest.

In ciuda faptului ca le sunt devotati animalelor de companie, un sfert dintre cei care au animale, respectiv 30% dintre proprietarii de caini si 22% dintre cei de pisici, le dau animalelor lor oase de la masa, chiar daca asta le pune in pericol sanatatea.

62% dintre proprietarii de caini si o treime dintre cei care au pisici le transporta in autoturismul propriu fara a-i asigura.

Sondajul a fost realizat telefonic in perioada 1 – 5 octombrie, pe 1.166 de proprietari de animale de companie, la nivel national, in SUA.

Sursa: Ziare.com


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.