acum 14 ani

Malamut de Alaska

Blana Malamutului de Alaska poate fi neagra, gri sau rosiatica,si cu semne distinctive albe.

Blana Malamutului de Alaska poate fi neagra, gri sau rosiatica,si cu semne distinctive albe.

Malamutul de Alaska este un caine de talie mare, solid, cu blana impermeabila, care poate fi neagra, gri sau rosiatica, si cu semne distinctive albe.

Seamana cu ruda lui indepartata, lupul, iar de multe ori este confundat cu husky-ul siberian. Tara de origine este Statele Unite ale Americii.

Deoarece este o specie dominanta, mai ales intre cei de acelasi sex, este necesar sa fie socializati inainte de a fi lasati sa se joace liber in parc. Un astfel de caine are nevoie de un stapan care sa joace rolul sefului de haita si care sa-l dreseze cu blandete, dar ferm.

Descriere:

Este un caine puternic, osos. Capul este micut, mai ales intre urechi. Ochii sunt brazdati cu negru si au forma migdalei. Voluminos in proportie cu craniul, botul are aceeasi marime si in lungime si in inaltime. Nasul este negru, dar se poate intalni si o culoare mai deschisa la cei maro. Dintii sint mari si calca bine unul peste altu. Urechile medii ca marime, sunt triunghiulare cu varfurile rotunjite. Gatul si pieptul sunt puternice.

Corpul este compact, adunat astfel incat lungimea este putin mai mare decit inaltimea. Intre solduri se gaseste o adancitura usoara, iar spatele este musculos si mediu ca lungime. Coada nu este curbata cat sa stea pe spate, dar nici dreapta ca cea de vulpe. Umerii au o adancitura medie care duce direct catre picioarele din fata.

Malamutul de Alaska nu este potrivit pentru un caine de paza, tendinta de a latra este mica, iar nivelul de agresiune este mediu. Sunt prietenosi, afectivi, loiali si nobili, se inteleg bine cu copii, dar nu trebuie lasati singuri cu acestia, fiind necesar sa fie supraveghiati in permanenta de un adult.

Malamutii de Alaska trebuie obisnuiti de mici cu copii pentru a preveni incidentele.

Ingrijire:

Aceasta rasa de caini, Malamut de Alaska, trebuie sa faca multe exercitii pe zi, exercitii grele, 60-80 de minute pe zi! De asemenea, nu trebuie lasati mult timp singuri pentru ca devin introvertiti si pot aparea probleme de comportament. Cand va hotarati sa adoptati un caine din aceasta rasa trebuie sa va ganditi bine cat timp liber aveti la dispozitie si cat timp puteti sa petreceti cu cainele. Trebuie pieptanat 5 minunte pe zi. Cainii naparlesc o data pe an, iar catelele de doua ori. Cainele Malamut nu miroase, asa ca nu trebuie spalat des.

Culoare:

Sunt gri, negri, nisipii, rosii, toate variantele cu insemne albe. Petele albe apar pe fata, pe labe si pe burta.

Boli:

Media de varsta la Malamutul de Alaska este de 10 ani si 7 luni.  Problemele de sanatate cel mai des intalnite la aceasta rasa sunt displazia de sold, polineuropatia, chondrodisplasia, probleme ale inimii, atrofia retiniana progresiva si cataracta.

O problema de sanatate este legata de clima, si anume caldura in unele zone ale globului. Din cauza blanii dese acestia au nevoie de multa apa in timpul verii, si trebuie sa li se asigure locuri cu umbra si racoroase.

Acesti caini sunt foarte frumosi si va vor face sa ii indragiti pe loc, insa atunci cand va hotarati sa adoptati un caine trebuie sa va ganditi foarte bine daca aveti destul timp pentru el, trebuie sa luati in calcul si costurile cresterii unui caine (hrana, probleme de sanatate, vaccinari, jucarii etc.) spatiul de care dispuneti pentru a tine un caine. Numai dupa ce puneti toate aceste aspecte in balanta si sunteti hotarati ca veti face fata pretentilor pe care le impune puteti sa adoptati un catel.

Malamut-ul seamana cu ruda sa indepartata lupul

Malamut-ul seamana cu ruda sa indepartata lupul

Poze cu caini rasa Malamut de Alaska

4 comentarii

Un articol excelent,mi-a facut placere sa il citesc!
Sunt o rasa minunata! Am un malamut de 3 ani,mascul,e minunat sa il privesti in zapada jucandu-se,nu e violent,e ft jucaus dar sg defect pe care il are este ca el se considera seful “haitei” si incearca sa te domine.

In primul rand vreau sa multumesc celui ce a postat articolul,deoarece ne invata foarte multe lucruri despre cainele nostru.Si eu am un malamut,in varsta de 3 luni.Cu adevarat aceasta rasa este absolut superba si in ceea ce priveste caracterul sau,dar si aspectul sau fizic minunat,superb,de o frumusete rara.Dar ca si tine,Andreea,as vrea sa sp ca este foarte incapatanat,obtine tot timpul ceea ce vrea si tot timpul reuseste sa te domine(cel putin asa mi se intampla mie),dar in acelasi timp este foarte atasat de stapan,nu se deslipeste niciodata de mine.Il iubesc la nebunie,eu locuiesc sing,departe de casa din pricina serviciului,dar va jur ca nu am nev de nimeni cat timp il am pe el.Doarme cu mine,mancam impreuna,ne jucam si vorbim,dar mai ales nu lasa pe nimeni sa se apropie de mine,iar atunci cand vine cnv in vizita il fixeaza cu privirea iar cand se misca este pregatit de a ma apara.Costa mult intretinerea lui,fiindca il hranesc foarte bine,dar credeti-ma ca merita,pt nimic in lume nu l-as da nimanui si ij veci nu l-as parasii.

Da, cu cateva (a se citi “multe”) corectari, descrierea rasei ar fi buna. Iar printre fotografii exista doua cu caini de rasa Husky Siberian! Nici nu ma mai mir de ce este greu sa convingi ca in lesa nu ai “un Husky maaare”!

sunt foarte frumosi miasi dori si eu unul pentru copii mei