10 Feb 2010

Peste 10.000 de bucureşteni au fost muşcaţi de câinii comunitari, în 2009

Maidanezii au pus stăpânire pe străzile oraşelor, iar situaţia se poate agrava, pentru că acum primăriile se scuză că este criză.

În fiecare lună, sute de bucureşteni ajung la spital muşcaţi de câini. Anul trecut peste 10.000 de oameni s-au prezentat la tratament, la Institutul Matei Balş. În timp ce autorităţile dau din colţ în colţ, în lipsă de soluţii, numărul câinilor din Capitala a ajuns la peste 100.000, potrivit unor estimări.

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaiei, a delcarat că problema câinilor comunitari din Bucureşti nu poate fi rezolvată în prezent, pentru că există două legi pe acest subiect care se contrazic. „Una este legea privind protecţia animalelor, modificată în 2008, care interzice eutanasierea câinilor, cu excepţia animalelor cu boli incurabile. Apoi, există o ordonanţă de urgenţă pentru gestionarea câinilor fără stăpân, care spune că patrupedele pot fi eutanasiate dacă, după şapte zile de la cazarea în adăposturile speciale, nu sunt revendicaţi”, a exprecizat prefectul.

În 2009, în Bucureşti s-au eutanasiat 80 de câini bolnavi.

Sursa: Realitatea


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.