Asociatii pentru protectia animalelor

Pet Hope

Carte de vizita

Jud. Timis
Contact: Raluca Ceausu
0754 032 534
pet.hope.association@gmail.com
http://pet-hope.blogspot.com/

Inregistreaza-te pentru voluntariat
la Asociatia Pet Hope
Cum apreciezi aceasta asociatie?
(adauga un comentariu)

Asociația Pet Hope este o asociație de protecție a animalelor fără stăpân înființată în anul 2010, susținută de 14 membri fondatori, iubitori de animale în egală măsură interesați de sprijinirea animalelor comunitare care au nevoie de stăpân şi de identificarea soluțiilor eficiente pentru soluționarea problemei animalelor fără stăpân care afectează imaginea oraşelor româneşti.
Obiectivele principale ale Asociației Pet Hope sunt:

– de a identifica şi ajuta/sprijini, în orice mod permis de legislația în vigoare, animalele fără stăpân (comunitare), pe cele maltratate/abuzate/rău tratate, aflate în dificultate/suferinde/bolnave/cu handicapuri/malformații;

– de a stopa, cu respectarea limitelor legale aplicabile, abuzurile de orice tip împotriva animalelor, atât cele fără stăpân cât şi cele aflate în grija unui stăpân;

– de a plasa animalele fără stăpân în familii adoptive, atât temporar, cât şi în mod permanent;

– de a sesiza autoritățile competente în vederea aplicării măsurilor legale împotriva celor care se fac vinovați de rele tratamente/cruzimi aplicate animalelor cu şi fără stăpân;

– de a raporta oricare rele tratamente/acte de cruzime împotriva animalelor, poliției animalelor şi oricăror alte autorități competente prezente sau viitoare, pentru o cât mai bună informare şi sprijinire a unor astfel de instituții;

– de a reduce în mod eficient şi permanent numărul animalelor fără stăpân la nivel local dar şi național, pentru a rezolva una din problemele acute cu care se confruntă comunitățile din România în prezent.

Apreciem că în vederea realizării obiectivelor mai sus menționate, un prim pas imperios necesar este STERILIZAREA CÂINILOR COMUNITARI. În acest scop, prima campanie pe care Asociația Pet Hope o va organiza este MARATONUL STERILIZĂRILOR, operațiune care are în vedere sterilizarea unui număr cât mai mare de animale comunitare (câini şi pisici).
În acest sens, beneficiem de sprijinul mai multor cabinete veterinare care şi‐au exprimat disponibilitatea pentru efectuarea sterilizărilor, atât în ceea ce priveşte forța de muncă necesară cât şi în ceea ce priveşte alocarea unor fonduri minime acestei operațiuni, care să acopere cheltuielile exceptând cele pentru materialele utilizate.
Deoarece este foarte cunoscut faptul că cea mai mare problemă care a condus la înmulțirea necontrolată a animalelor comunitare constă în nesupravegherea respectiv abandonarea acestora (de către posesorii de animale din oraşul Timişoara dar în special de posesorii animalelor din satele limitrofe), intenționăm să oferim posibilitatea sterilizărilor gratuite şi celor care nu au posibilitățile financiare necesare pentru a‐şi steriliza animalele însă au această intenție.
În consecință, MARATONUL STERILIZĂRILOR se adresează atât animalelor fără stăpân dar şi animalelor cu stăpân, pentru care nu există însă fonduri necesare sterilizării.
Apreciem că pentru succesul acestei campanii sprijinul autorităților locale este absolut necesar, în ceea ce priveşte următoarele aspecte:

– mediatizarea intensă a acestei campanii pentru informarea populației cu privire la posibilitățile de care se poate beneficia în urma acestei campanii;

– colaborarea cu serviciul de ecarisaj (SC DANYFLOR SRL) pentru identificarea şi prinderea animalelor fără stăpân şi plasarea lor în cabinetele veterinare participante în maratonul sterilizărilor;

– oferirea, în măsura posibilităților, a unui spațiu ambulatoriu în care animalele comunitare să primească îngrijiri medicale timp de câteva zile (2 sau 3), până la momentul refacerii acestora pentru a putea fi repuse în teritoriu după intervenția chirurgicală de sterilizare urmată de marcarea corespunzătoare a fiecărui animal;

– contribuirea cu fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu materialele folosite de cabinetele veterinare pentru respectivele intervenții, materiale care vor putea fi obținute la preț redus având în vedere cantitatea mare care se poate comanda în vederea unei operațiuni de amploare.
O altă campanie pe care Asociația noastră doreşte să o implementeze în paralel constă în RECENSĂMÂNTUL ANIMALELOR FĂRĂ STĂPÂN.
Intenționăm să demarăm şi să derulăm acest program concomitent cu MARATONUL STERILIZĂRILOR, pentru luarea în evidență a tuturor animalelor cu sau fără stăpân. Apreciem că existența unei baze de date oficiale este absolut necesară, pentru controlul efectiv şi real al înmulțirii animalelor fără stăpân. Asociația noastră beneficiază nu numai de mijloacele tehnice necesare întocmirii unei asemenea baze de date, dar şi de forța de muncă (voluntari) necesară demarării şi finalizării unui astfel de program.
În aceeaşi ordine de idei, deşi România beneficiază de la momentul intrării în Uniunea Europeană de mai multe seturi de legi pentru protecția animalelor, nu există până la acest moment nici un for specializat pentru aplicarea sancțiunilor celor care încalcă legislația în vigoare.
Relele tratamente, abuzurile şi violențele față de animale, atât comunitare cât şi cu stăpân, ar putea fi sancționate numai în măsura în care ar exista o bază de date completă a posesorilor de animale precum şi un for specializat cu aplicarea amenzilor şi sancțiunilor aferente. Dorim să oferim întregul nostru sprijin în vederea constituirii unui astfel de for (POLIȚIA ANIMALELOR), a cărui eficiență este de necontestat în cadrul celorlalte țări membre UE.

În cazul în care doriți şi Dvs. să vă alăturați acestei inițiative de a produce o reală schimbare pe termen lung, pentru a proteja atât drepturile animalelor cu şi fără stăpân, cât şi dreptul fiecărei persoane de a trăi într‐o comunitate civilizată, la nivel european, ne bucurăm să vă avem alături pentru a atinge aceste scopuri împreună.

Persoana de contact este dra Raluca Ceausu, nr. tel. 0754 032 534

Asociatia Pet Hope
Paul F. Ciucur
Timisoara

0723 004 769

Asociatia PET HOPE
Timisoara, jud. Timis
Doneaza 2% din impozitul pe venit pentru Asociatia Pet Hope

IBAN: RO96 RZBR 0000 0600 1253 5915
Banca: Raiffeisen Bank, Timisoara

CIF 2686361718 comentarii

daca doriti o colaborare cu serviciul de ecarisaj sc. danyflor srl e clar.unde vreti sa ajungeti ?? astia daca prind 10 caini 2ai sterilizeaza si pe 8 ai omoaraț

Sunt total de acord cu Camelia:)

Mai neseriosilor, de unde ati mai aparut si voi acum sa faceti pe grozavii? In primul rand puneti pe site un numar de telefon la care sa si raspunda cineva. Ieri, de la 9 dimineata pana pe la 17 am tot sunat, cam la 2 ore, dar nu a bunavoit nimeni sa raspunda. Eram si eu interesat sa adopt unul sau doi caini, dupa ce al meu a murit, dar am vazut ca nu am cu cine lua legatura. Pentru mine , de azi inainte sunteti niste nulitati !!!

Am incercat timp de o luna de zile sa va contactez la telefon si nu am reusit. Am primit ajutor de la colegi si prieteni pentru a plasa 8 catelusi maidanezi.
Pentru a va castiga credibilitate,ar fi bine sa si raspunde-ti la telefoanele afisate.

Buna ziua,

Va scriu in numele Pet Hope, acum doar vazut aceste comentarii.

Legat de prima problema – colaborea cu Danyflor. Va asiguram ca detinem controlul asupra cainilor care sunt prinsi de catre ei in cadrul programului. Ba chiar noi propunem primariei lista cu cainii care urmeaza a fi sterilizati si verficam apoi repunerea cainilor in teritoriu. Va asiguram de asemenea ca nu am risca niciodata ca cainii dusi la sterilizat sa pateasca ceva.

Legat de nemultumirea exprimata ca nu a raspuns nimeni la numarul de telefon. Dorim sa ne cerem scuze. Dupa cum vad data, se datoreaza probabil perioadei concediilor cand multi din noi au fost plecati in concediu. Totusi va rugam sa tineti cont ca toti membri asociatiei noastre sunt voluntari, fac activitatea in timpul lor liber si uneori e foarte greu sa faci fata pe toate planurile.

Va multumim,
Vacaru Alina, Pet Hope, Departament Relatii Externe si Imagine

Buna Ziua. Am si eu o poblema,nu stiu daca va ocupati si de asa ceva dar eu incerc. Locuiesc la casa intr-o curte cu 2 apartamente si am un catel rasa ciobanesc/haschi care are carnet de sanatate,vaccinat (si foarte cuminte).Vecinii mei nu ne suporta pe noi implicit nici cainele si ne tot fac sesizari pe la comunitari,pe la politie si numai probleme avem.Eu as dori niste informatii legate de legalitate,de ce n-am voie sa detin un animal(numai cu acordul lor) care este la mine pe spatiu,care nu-i deranjeaza cu nimica si care nu le-a creat nici o problema.
Multumesc

Va respect pentru ceea ce faceti si va sustin pentru a reusi sa faceti mai mult, iar daca imi veti solicita sprijinul, ma voi stradui sa fiu alaturi de voi cand veti avea nevoie.
Doresc sa castigati increderea cat mai multor oameni si mult succes !

Buna ziua! Ma bucur ca exista oameni care inca se gandesc si la sufletele de langa ei. Va apreciez si va doresc sa aveti parte de cat mai multi sustinatori. Si noi am salvat un pui de catel de pe strada (mai mult mort decat viu) si de 3 ani face parte din caminul nostru. Este un caine cuminte si foarte afectuos. Nu stiu ce m-as face fara el. Il iubesc mai presus de cuvinte. Poate unora li se vor parea exagerate cuvintele mele dar pana nu vor descoperi dragostea neconditionata pe care ti-o ofera un caine si atasamentul ce se creaza intre un om si un animal nu vor putea intelege. Incurajez toti oamenii sa incerce aceasta experienta pentru a ajuta un suflet necajit dar mai ales pentru a se ajuta pe ei insisi.
Iar scuza cu „Nu pot sa iau cainele in casa ca stau la bloc” nu e justificata. Eu stau la bloc, la etajul 4 si chiar daca trebuie scos de 2-3 ori pe zi afara si hranit, satisfactiile si bucuria ce ti-o ofera aceste animale sunt de nepretuit. Multumesc si mult spor!

Salm Murgu Mihaela 2 martie 2012 la 8:20 am

Buna ziua am 4caini,doua femele si doi masculi si doresc sa-i sterilizez.Se poate sa-mi spuneti unde sau ce cabinete veterinare in Timisoara sterilizeaza la un pret mai convenabil,pentru ca 200lei pentru un mascul este foarte mult.
Eu am 22de caini in comuna Foeni si doresc de asemenea sa dau spre adoptie 10 toti sunt deparazitati,vaccinati si sterilizati,varste cuprinse intre sase luni si doi ani.

Conditiile de la Danyflor nu au fost imbunatatite, acolo mor in continuare caini. Cine se ocupa de animale stie asta. Cand apare o asociatie noua te astepti sa faca ceva pentru animale, nu sa le dea pe tava la Danyflor

Se ocupa Pet Hope sa ii trimita in strainatate pe toti. De parca ei nu au caini lor. Si ei au adaposturi pline de caini fara stapani. De ce au nevoie de caini din Romania. In Franta daca in 2 saptamani nu se gasesc stapani, cainii sunt eutanasiati

lumea este reticenta si neincrezatoare datorita experientelor anterioare, insa trebuie sa demonstrati bunele intentii si sa nu va asociati numele cu cei de la primarie, lumea nu are incredere in ei, e ca in politica.Bani se vor strange putini la inceout, insa daca se vede un progres, banii vor curge, lumea e sensibila la animalute si fiecare va da cate putin.Spatiul e important sa existe, pentru a da identitate firmei, apoi intretinerea se poate derula cu sponsorizari in bani si contracte cu restaurante, fastfooduri, firme de prelucrare a carnii pentru mancare.Am vazut ca printre fondatori sunt nume sonore, medici, avocati.Chiar nici unul nu are un petec de pamant sa doneze sau sa inchirieze pentru a incepe o constructie de custi si padocuri?
cineva cu suflet si potenta financiara trebuie sa demareze treaba, apoi lucrurile curg de la sine.Lipsa acestui asezamant scade considerabil ratingul in randul populatiei si implicit veniturile.Eu cred ca se poate face ceva in mod profesionist, insa trebuie implicare.

Buna ziua,

Ad dori sa fiu voluntar in cadrul asociatiei dumneavoastra. Iubesc foarte mult animalele, in special pisicile si vreau sa stiu daca aveti nevoie de voluntari.

BUNA ZIUA IUBITORI DE ANIMALE

locuim la sat si avem un boxer tigrat de 7 ani si am dori sa-l dam deoarece avem o fetita de 9 luni care in curind va merge in picioare si nu stim cit de imprevizibili sunt caini chiar daca l-am crescut de la 3 luni

multumesc

Buna ziua Raluca,

Sigur ca putem intermedia catelul pentru adoptie, pentru aceasta te rugam sa ne trimiti poze si toate informatiile pe adresa de mail pet.hope.association [arond] gmail com.
Totusi recomandam in acest caz sa incercati sa vorbiti cu un dresor, sa va pregatiti impreuna pentru interactiunea copilul cu catelul. Veti fi surprinsi cat de buni sunt pentru copii. Un caine este parte din familie si nu ar trebui abandonat cand apare un membru nou. Daca doriti mai multe sfaturi va stam la dispozitie: 0723004769, Alina.

Am o problema cu sobolanii ! Au atins populatia critica ! Ce fac? Prind o parte , castrez ( sterilizez si apoi ii trimit inapoi in subsoluri)si restul infiintez un padoc sa-i tin pana mor de moarte buna ? Cat ar costa …..sunt dispus sa donez !

Buna ziua,
Locuiesc in zona Intrarea Doinei-Calea Aradului, (Piata Marasti), langa fosta unitate militara, actual spatiu viran mare al UVT.
Totdeauna a fost o pepiniera pentru haite de caini , si traditia continua.
Este o persoana de aproximativ 60 de ani, se pare ca un fel de sef de santier, care aduna in jurul lui , in spatiul vechii unitati militare mai multi caini.Vine la alimentara din Intrarea Doinei, cu un caine in lesa si 4-5 caini liberi.Poate reusiti sa aflati ce se intimpla in acel spatiu si ce este cu toti cainii de acolo.Sunt frumosi, dar totusi , prea multi caini liberi, ai nimanui , in zona.Mai sunt 2 caini mari albi, sterilizati, liberi, care stau pe langa canisita de langa calea ferata , Intrarea Doinei.Si ei circula prin zona , latra si alearga catre cainii care sunt in lesa.
Poate reusiti sa vedeti ce este cu toti acesti caini si le gasiti poate stapin care sa aiba grija de ei.
Daca nu puteti sa faceti nimic voi anunta serviciul de ecarisaj, cu parere de rau, dar nici asa nu se mai poate cu toti cainii acestia in zona.Multumesc

Buna seara ce este de facut la vecini este un ciine labrador si ziua si noaptea latra ma gindesc ca e foame este inchis in curte in spate se urla cusca va rog frumos un raspuns multumesc

 
Incepe o noua editie a campaniei prin care sunt colectate dozele pe litoral

Incepe o noua editie a campaniei prin care sunt colectate dozele pe litoral
Every Can Counts Romania porneste motoarele reciclarii dozelor din aluminiu in cadrul unei noi editii a campaniei „ExtravaCANza – Si mama recicleaza!â€�. In luna iulie, turistii care isi petrec concediul pe litoral vor putea uita de grija deseurilor, avand in dispozitie un aparat inteligent in care pot recicla dozele din aluminiu. Organizatorii campaniei au pregatit […]

Ancheta parlamentara la Certej

Ancheta parlamentara la Certej
O delegatie formata din patru senatori s-a deplasat la Certej pentru a investiga neregulile sesizate de Mining Watch Romania cu privire la avizarea proiectului minier. Vizita membrilor Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptie si petitii a Senatului vine dupa ce reteaua noastra a inregistrat o petitie care semnaleaza grave ilegalitati. Dintre acestea mentionam evaluarea fragmentata a impactului […]

Alucro a desemnat marele castigator al Bursei de Excelenta Every Can Counts 2017

Alucro a desemnat marele castigator al Bursei de Excelenta Every Can Counts 2017
Aflata la cea de-a doua editie, Bursa de Excelenta Every Can Counts premiaza tinerii valorosi, precum si eforturile acestora de a crea perspective pozitive in relatia cu mediul inconjurator. Chiroi Paul-Adrian, Lupulescu Alexandru Iulian si Andone-Rotaru Bianca-Astrid, studenti ai Universitatii Babes-Bolyai, sunt cei trei castigatori care au transmis, prin proiectele lor, cele mai puternice mesaje […]

Observatii si propuneri pentru strategia miniera 2017-2035

Observatii si propuneri pentru strategia miniera 2017-2035
Strategia miniera 2017-2035 ar trebui sa respecte si sa consolideze importanta acordata comunitatilor locale afectate si mediului inconjurator. In acest sens, consideram ca sunt aplicabile trei principii: cel al transparentei, al precautiei si cel al obtinerii consimtamantului prealabil in cunostinta de cauza al locuitorilor zonelor bogate in resurse minerale. Neasumarea acestor principii ar insemna crearea […]

Plajele de pe litoralul romanesc, intoxicate cu… plastic!

Plajele de pe litoralul romanesc, intoxicate cu… plastic!
In urma monitorizarilor efectuate de ONG Mare Nostrum pe 1.5% din suprafata totala a plajelor romanesti, a rezultat faptul ca 75,5% din sectoare  sunt â€�acoperiteâ€� de plastic. Mai exact, dintr-un total de 9.003 deseuri, 6.799 sunt numai elemente din material polimeric artificial. La aceasta categorie, principalul tip de deseu inregistrat este mucul de tigara, urmat […]

Un sat din Gorj, poluat ilegal 28 de zile pe luna

Un sat din Gorj, poluat ilegal 28 de zile pe luna
Limita legala zilnica pentru publeri in suspensie (PM10), indicatorul pentru masurarea poluarii aerului, a fost depasita in 28 de zile din 30 in satul Rosia de Jiu din judetul Gorj. Emisiile de pulberi fine, PM2.5, au fost in 23 din 30 de zile peste media anuala reglementata de Directiva UE privind Calitatea Aerului. Expunerea indelungata […]

Maine incepe a sasea editie a Pelicam, Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni

Maine incepe a sasea editie a Pelicam, Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni
A sasea editie a Pelicam incepe maine la Tulcea cu o zi plina de proiectii pentru copii. Vineri sunt programate filmele pentru adolescenti, iar sambata si duminica vedem si dezbatem filmele din toate cele patru competitii Pelicam. Ne intalnim la Centrul Cultural Jean Bart, Muzeul de Arta, campingul Pelicam pe malul lacului Ciuperca, dar si […]

Deputatii ar putea vota azi eliminarea sistemului garantie-returnare pentru ambalaje

Deputatii ar putea vota azi eliminarea sistemului garantie-returnare pentru ambalaje
Sistemul depozit, cunoscut si sub denumirea de sistem garantie-returnare, aplicat ambalajelor precum recipiente de sticla si PET, doze de aluminium, a fost introdus prin ordonanta de urgenta in iunie 2016. Acesta este un instrument utilizat cu succes in numeroase tari precum Belgia, Croatia, Estonia, Finlanda, Germania, Suedia, Olanda, Spania pentru reducerea deseurilor de ambalaje generate. Belgia detine un sistem […]

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.

Buna. Sunt un Setter Irlandez si ma cheama Honey,nume pe care l-am primit de la Mama mea adoptiva. vineri, 12 iulie, 2013, Adoptiicaini.ro

Buna ziua.Am simtit ca trebuie sa scriu aceasta poveste adevarata ,despre un suflet extrem de chinuit,care a avut un stapan si a aruncat-o afara. Pe data de 15 Ianuarie ,nu stiu cum a ajuns la usa mea si a sarit pe clanta…

Citeste mai departe»
Frumoasa blonda si lupii miercuri, 6 octombrie, 2010, COSTEL GIURGIU

Cred ca in viata anterioara am fost caine iar in cea viitoare voi fi tot caine, astfel nu-mi pot explica marea mea dragoste pentru animale si in special pt. caini. Dar sa incep ceea ce am de zis. In copilarie am fost…

Citeste mai departe»
Corcitura de terrier luni, 15 noiembrie, 2010, Lazar Anca

Plin de capuse, slab de-i numeri fiecare coasta in parte, stramb din coloana, cu un piciorus din spate atarnand, incalecat peste celalalt… L-a vazut o multime de oameni. Dintre acestia, probabil cativa l-au compatimit. Poate vreunul i-a aruncat o coaja de paine……

Citeste mai departe»
Strategia succesului in dresajul câinelui luni, 16 noiembrie, 2009, Mihaela Cojocariu

De secole, omul şi câinele par a fi inseparabili. Relaţia unică dintre cele două fiinte a fost studiată îndelung, iar oamenii au căutat mereu să-şi dreseze mai bine câinii pentru a le fi parteneri de muncă şi tovarăşi de companie. Există aproape…

Citeste mai departe»
Cum pot fi indepartate depunerile de pacura si vopsea de pe caini si pisici vineri, 25 decembrie, 2009, Gucea Valentina Mirabela

Nu folositi benzina, kerosen, terebentina sau solventi organici deoarece acestia pot arde pielea animalului sau pot provoca intoxicatii. PACURA Micile depuneri de pacura se pot indeparta lasandu-le mai intai sa se intareasca iar apoi taind cu grja portiunea de blana respectiva.  Pentru…

Citeste mai departe»