acum 14 ani

Intrebari si raspunsuri » , , , , , , ,

Pitesti: Ne sfâşie maidanezii!

În Piteşti sunt acum de zece ori mai mulţi câini vagabonzi decât în 2004. În ianuarie 2004, Consiliul Local Piteşti a încheiat, pe o durată de 10 ani, cu Asociaţia Ute Langenkamp „Iubiţi Maidanezii“ (AULIM) şi cu Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari (FPPC), un contract având ca obiect gestionarea câinilor fără stăpân din municipiu. Printre altele, cele două asociaţii aveau obligaţia să amenajeze şi să întreţină un adăpost pentru câini, un centru de adopţie şi o clinică veterinară la Biobaza Smeura (Moşoaia), să veccineze, trateze, tatueze câinii fără stăpân, să-i eutanasieze, în condiţiile legii, pe cei periculoşi, agresivi, bolnavi ori cu răni nevindecabile, să doteze biobaza cu 1-3 autovehicule, să încadreze, pe cheltuială proprie, personal, să sterilizeze 300-500 de câini lunar, să-l informeze, în scris, săptămânal, pe primarul Tudor Pendiuc despre activitatea depusă, să soluţioneze plângerile primite de la persoanele fizice şi juridice etc.
Numărul câinilor
a crescut alarmant
Primăria Piteşti, am aflat de la primarul Pendiuc, a respectat toate clauzele contractuale şi nu a iniţiat acţiuni vizând ucidere, maltratare sau alungare a maidanezilor. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre AULIM, care, potrivit municipalităţii, a gestionat defectuos această activitate. Urmarea este că, în loc să scadă, numărul maidanezilor a crescut alarmant şi este de circa 10 ori mai mare comparativ cu perioada când s-a încheiat contractul, iar în cartiere, în jurul unor instituţii sau firme private s-au format haite care prezintă potenţial pericol pentru siguranţa şi sănătatea publică a comunităţii.
AULIM dezinformează
„Creşterea numărului de câini fără stăpân se datorează, spunea primarul Tudor Pendiuc, şi faptului că, după capturare şi sterilizare, foarte mulţi sunt repuşi în libertate. Întrebaţi, reprezentanţii biobazei au motivat că returnarea s-a făcut la cererea colectivităţii sau că au fost adoptaţi. Pentru a ne edifica, am solicitat relaţii suplimentare. Iniţial, AULIM ne-a ignorat şi doar în urma insistenţelor noastre ne-au pus la dispoziţie o parte din documente, ocazie cu care am constatat că erau întocmite necorespunzător şi că nu întotdeauna reflectau realitatea. Problema cea mai gravă o reprezintă nemulţumirile cetăţenilor faţă de pericolul şi disconfortul create de câinii fără stăpân. Dovadă în acest sens sunt numeroasele sesizări primite la Primăria Piteşti prin corespondenţă, poştă electronică sau direct în timpul programului de lucru cu publicul şi la telefonul cetăţeanului, 984.“

4 raspunsuri

Daca nu ar fi fost aceasta asociatie cateii ar fi fost mult mai multi si mai agresivi.In loc sa fiti multumiti ca cineva este interesat de aceasta problema si ,spre rusinea noastra a trebuit cineva din afara tarii sa vina sa incerce sa ne rezolve problemele,noi judecam dupa cateva luni pt.ca cel mai usor este sa nu faci nimic si sa comentezi si binenteles sa nu fi de acord cu cei care incearca sa faca ceva concret.De zeci de ani omoram cateii de la care in paranteza fie spus avem multi de invatat,chiar daca nu recunoastem,si acum stam sa-i judecam pe cei care incearca sa faca ceva crestin si uman in locul nostru.Bravo,ne meritam soarta!

Mi se pare o mare nerusinare din partea celor care fac publice asemenea injustitii si ineptii.Chiar a spus dl.primar Pendiuc o asemenea timpenie?Creşterea numărului de câini fără stăpân se datorează, spunea primarul Tudor Pendiuc, şi faptului că, după capturare şi sterilizare, foarte mulţi sunt repuşi în libertate”.Nu pot sa cred!!! .Ciini sterilizati,care sunt repusi in libertate ,mai pot procrea in opinia dv.??? In loc sa incurajati pe cei ce fac, de foarte multi ani ,in acest oras eforturi sustinute pentru a reduce numarul acestor fiinte nevinovate si de la care,cu adevarat avem de invatat multe. Daca vreti sa va exercitati functia de jurnalist ,va rog sa o faceti in mod eficient si profesionist. Ajutati pentru a initia si duce la indeplinire, campanii in vederea educatiei populatiei pentru a sti sa convietuiasca si cu aceste animale.Sunt absolut revoltata pentru asemenea injustitie.Oare, va v-a fi rusine vreo data?!

stimate “doamne” infiati un copil sau un senegalez daca va lipseste.

din umila mea numaratoare am la bloc vreo 15 maidanezi care fac imposbil dusul gunoiului sau traversatul parcarii seara.

sincer sa fiu niciodata nu au alergat dupa oameni sa-i reguleze ci doar sa-i muste. iar latratul lor 12 ore nu incurajeaza nici somnul nici nu se confunda cu cantecul pasarelelor, decat poate al celor care va plutesc prin cap.

nu cred ca daca educam oamenii sa pupe sub coada patrupedele vom obtine vreo forma de convietuire ci doar mai multi patrupezi.

cu stima
gheorghe

dragi alesi!
Suportati consecintele lipsei de decizie politica si a strategiei de monitorizare a fenomemului- ce facurati 20 ani, ii lasara-ti sa ne inmulteasca, nu i-ati castrat, nu ati responsabilizat cetatenii, sa nu-si mai impuieze catelele si sa le duca la veterinar, ignoranta, lenea si coruptia, trebuie sa aibe un pret- ham, ham, de picior!