12 Mar 2010

Pompierii au salvat un căţel dintr-un canal la Timisoara

Mobilizare de forţe, joi după-amiază, în zona Steaua din Timisoara. Pompierii au intervenit pentru a salva un câine care căzuse într-un canal adânc de câţiva metri.

Patrupedul, fără stăpân se pare, a căzut într-un canal descoperit de pe strada Martir Herman Sporer din Timisoara. Un copil l-a auzit plângând, iar oamenii din zonă au solicitat intervenţia autorităţilor. Un locatar de la un imobil din apropiere a încercat întâi să-l salveze, dar câinele a început să mârâie şi omul s-a temut să nu-l muşte, au povestit locuitorii din zonă, aşa că au fost chemaţi pompierii.

Un echipaj al ISU Banat s-a deplasat în zonă. Un pompier a coborât cu greu în canal pentru a salva animalul. Căţelul, speriat, a început să latre, dar pompierul a reuşit să-i acopere capul cu o prelată, l-a luat în braţe şi l-a adus la suprafaţă. Când s-a văzut sus, patrupedul a luat-o imediat la fugă.

„Intervenţia a fost destul de deficilă din cauza spaţiului extrem de îngust. Din fericire, în canal nu era apă, astfel că am reuşit să imobilizăm câinele şi să-l aducem la suprafaţă”, a explicat Sorin Farcaş, de la Detaşamentul 2 Pompieri Timisoara al ISU Banat, pompierul care a scos câinele din canal.

Sursa: Timisoara Online


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.