30 Mai 2011

Pompierii din Marea Britanie au cheltuit cel putin 3,5 milioane de lire sterline in ultimii trei ani pentru a salva animale

Pompierii din Marea Britanie au cheltuit cel putin 3,5 milioane de lire sterline in ultimii trei ani pentru a salva animale

Pompierii din Marea Britanie au cheltuit cel puţin 3,5 milioane de lire sterline în ultimii trei ani pentru a salva animale, inclusiv un melc, o vacă şi o răţuşcă pierdută.

Pompierii au ajutat 17.000 de animale în această perioadă. O echipă de nouă oameni, cu scări şi plase au salvat o pisică blocată într-un copac de trei zile. În total, ei au ajutat 2.400 de pisici, 2.180 de câini şi 1.700 de cai, dar şi o mulţime de păsări, vulpi, veveriţe, bursuci, hamsteri, şerpi, peşti şi chiar delfini.

„Dacă nu salvăm noi acele animale, altcineva va încerca să facă asta. Am văzut oameni cu mâinile blocate în ţevi, care încercau să salveze boboci de raţă şi a trebuit să săpăm toată strada pentru a scoate persoana afară”, a declarat Anton Phillips, specialist în salvarea animalelor din cadrul Pompierilor. Unele acţiuni de salvare au fost dificile, mai ales cele care includ animalele mari, precum caii. Altele, au fost mai nostime, precum melcul unei doamne în vârstă, blocat pe un zid.

Sursa: Realitatea


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.