17 Apr 2010

Povesti cu animale salbatice la Muzeul de Stiintele Naturii din Tirgu Mures

Povesti cu animale salbatice la Muzeul de Stiintele Naturii din Tirgu Mures

Povesti cu animale salbatice la Muzeul de Stiintele Naturii din Tirgu Mures

Capra neagră este protejată şi declarată monument al naturii, iar jderul este un animal nocturn. Dacă nu ştiaţi toate acestea, le puteţi afla de la elevii Gimnaziului de stat „Liviu Rebreanu” din Tîrgu Mureş care ştiu tot ce este de ştiut despre animalele sălbatice din România.
Agitaţia mare astăzi, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Tîrgu Mureş. După ce timp de mai multe luni au primit vizita muzeografilor, elevii Gimnaziului de stat „Liviu Rebreanu” din Tîrgu Mureş” au vizitat astăzi, muzeul. Motivul: pentru a dovedi că ştiu multe lucruri despre animalele din România.

Prezentările nu au fost făcute oricum, ci elevii au ales câte o specie şi le-au prezentat cu ajutorul desenelor, poeziilor şi a poveştilor în care actorii principali sunt vietăţile din România.

Activitatea intitulată „Animalele sălbatice şi lumea lor” face parte dintr-un proiect mai amplu demarat la mijlocul anului trecut, cu scopul de a apropia copiii de natură.

În perioada următoare elevii gimnaziului alături de muzeografi vor derula activităţi de curăţare a zonelor verzi din oraş.

Sursa: TV Mures


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.