29 Apr 2010

Prefectul Mihai Atanasoaei a discutat online despre proiectul de lege care prevede eutanasierea cainilor maidanezi care nu sint adoptati in termen de sapte zile

Mihai Cristian Atanasoaei a prezentat marti un proiect de lege conform caruia maidanezii din adaposturile speciale din Bucuresti vor fi eutanasiati, daca nu sunt adoptati in termen de sapte zile. In acest moment, ONG-urile sustin ca pe strazile din Bucuresti sint 40.000 de ciini maidanezi, in timp de Primaria sustine ca sint circa 100.000 de maidanezi. In primul trimestru al 2010 au fost muscati 2.813 bucuresteni, din care 2.175 de catre ciini fara stapin.

Mihai Atanasoaei a discutat cu cititorii HotNews.ro despre ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana care vrea sa adopte un caine, in ce conditii vor fi eutanasiati cainii maidanezi din adaposturile speciale si care sunt costurile pentru municipalitate.

Întrebarea nr. 1 Wasile
Ziua bună.

Apreciez enorm că cineva are curaj să tranșeze problema. Însă cum credeți că vor reacționa populația majoritară la vot, cei în vârstă, exact cei ce susțin aceste animale printre noi? Nu reprezintă acțiunea Dvs. o sinucidere politică?

Alte întrebări:
– toți câinii adoptați din adăposturi vor fi castrați?
– ce se va întâmpla cu câinii cu stăpân ce au fost ridicați de hingheri?
– câți hingheri vor fi angrenați în această activitate?
– se va poticni inițiativa din lipsă de bani, adică vom avea o lege, dar nimeni care să o aplice?

Mihai Atanasoaei
Cand am inceput sa lucrez la aceste modificari mi-am imaginat ca propunerile mele vor fi criticate de unii si apreciate de altii, dar nu m-am ingrijorat de partea politica a aspectului. Ma intereseaza doar rezolvarea pe fond a problemei.

Întrebarea nr. 2 Dragos
Domnule Prefect,

Va rog sa aveti in vedere si responsabilizarea primariilor de sector in aceasta problema. De cativa ani trimit sesizari la Primaria Sect. 6 in legatura cu cainii din cartier, iar aceasta se rezuma la a raspunde, in 2 randuri, ca nu este in atributia primariei de sector! Nu este normal sa fie competenti numai la incasarea taxelor si impozitelor locale!!!!

De asemenea, in elaborarea cadrului legislativ, va rog sa aveti in vedere cazurile practice din Bucuresti. De exemplu, gasirea unor metode eficiente de obligare a institutiilor publice si a altor persoane juridice, care detin proprietati (unde se dezvolta adevarate haite de caini) in vecinatatea cartierelor de locuinte, sa apeleze la seviciile specializate, sub sanctiunea unor amenzi. Este de notorietate faptul ca multi cetateni din sectorul 6 au fost muscati (unii chiar mutilati) de haitele de caini din parcul Universitatii Politehnice Bucuresti.

De altfel, sub acest ultim aspect, va rog sa analizati oportunitatea de a trece in domeniul public Parcul Politehnica si de a-l feri de la disparitia lenta dar sigura la care este supus in prezent de catre conducerea Politehnicii! Din reaua vointa a conducetii UPB, parcul este din ce in ce mai greu accesibil cetatenilor. S-au construit ziduri de beton (de parca am fi in ghetou) cu care s-au blocat drumuri la acest parc, vechi de zeci de ani, care nu au alta menire decat sa ascunda mizeria, haitele de caini si afacerile imobiliare care se dezvolta in acel parc.

Mihai Atanasoaei
In acest moment, toate obligatiile referitoare la gestionarea cainilor fara stapan sunt prin Lege ale Primariei Generale. Pe de alta parte, alte institutii publice care vor dori sa detina caini pentru paza, vor trebui sa indeplineasca aceleasi conditii legale ca si adoptatorii, persoane fizice.

Întrebarea nr. 3 Ava
Buna ziua,

In cit timp intentionati sa stringeti animalele de pe strazi?
In al doilea rind, foarte important: cum intentionati sa educati populatia, in principal persoanele varstnice care hranesc haite de vagabonzi aciuati pe linga blocuri, care ii ascund in scarile blocului cind apar hingherii?
In cit timp credeti ca s-ar rezolva problema ciinilor (definitiv, adica pina la disparitia lor totala) si am intra in rindul capitalelor civilizate?

Multumesc si mult succes in demersul dvs.!

Mihai Atanasoaei
Daca propunerile noastre vor capata contur legislativ, Legea se va aplica dupa publicarea in Monitorul Oficial si in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare, autoritatile vor trebui, sub sanctiune, sa demareze constructia de adaposturi. Va depinde deci de fiecare edil in parte viteza cu care masurile vor fi aplicate, insa prefectii vor putea sanctiona autoritatile daca acestia nu isi indeplinesc obligatiile.
Incurajand adoptiile rapide dar si responsabile, populatia in final va accepta ca animalele trebuiesc tratate cu raspundere si simt civic . Altfel, vor fi sanctionati, amendati, cainii vor fi readusi in adaposturi in caz de abandon si nimeni nu va avea de castigat.

Întrebarea nr. 4 Ritzi Pitzi
Intrebari:
1. Care va fi modul de organizare a institutiilor abilitate sa adune, cazeze, eutanasieze cainii vagabonzi ?
2. In ce mod se vor putea adresa cetatenii acestor institutii pentru a sesiza prezenta cainilor vagabonzi sau pentru a se informa despre un anumit caine capturat din greseala ? Exista in proiectul de lege un termen maxim pentru raspuns si actiune in urma unei sesizari ?
3. Legea se va referi doar la mun.Bucuresti sau va avea aplicabilitate in toata tara ?
4. Legea va abroga sau va modifica actuala lege a protectiei animalelor ? Conform legii actuale animalele sunt aproape intangibile…

Multumesc.

Mihai Atanasoaei
Daca propunerile se vor concretiza intr-un proiect de Lege care va fi adoptat, acestea se vor aplica la nivelul intregii tari, ca Lege speciala care trateaza gestionarea cainilor fara stapan. Legea Marinescu pe de alta parte este o Lege cu caracter general si conform punctului de vedere al Consiliului legislativ, legea speciala va prima in fata legii generale.
Cetatenii se vor adresa serviciilor pentru gestionarea cainilor fara stapan sau Unitatilor Sanitar Veterinare locale.

Întrebarea nr. 5 Mihai V
De mult se impunea o masura hotarata in privinta cainilor vagabonzi. Sper ca legea sa apara si sa se aplice in toata tara.
– cum veti colabora cu ONG -urile care se opun masurilor de eutanasiere ? Veti ceda sau veti duce actiunea pana la capat ?
– daca legea se va aplica, ce masuri veti lua ca sa nu se revina la situatia actuala?
Daca veti fi ferm pana la capat, veti constitui un model de politician, apreciat de multi cetateni ai tarii.

Mihai Atanasoaei
Propunerile noastre prevad in esenta libertatea comunitatilor de a stabili cati caini vor fi adoptati si cati vor fi eutanasiati. Altfel spus, daca intr-un oras se vor adopta toti cainii de catre ONG-uri si persoane fizice nu vor mai ramane caini de eutanasiat. Lasam deci comunitatile sa decida singure care va fi soarta maidanezilor. Iar aici ONG-urile vor avea un rol important.

Întrebarea nr. 6 Adrian Rusu
Felicitari pentru curajul de a promova singura solutie cu oarecare eficacitate in conditiile specifice ale Bucurestiului, daca se va aplica vreodata pe o perioada suficient de lunga ca sa i se simta si efectele pozitive (in sensul scaderii vizibile a numarului maidanezilor).
Dar ce veti face pentru a impiedica adoptiile formale, cu durate scurte ?
Credeti ca persoanele care locuiesc la bloc trebuie sa aiba dreptul sa adopte ciini fara stapin ?
Dupa parerea mea la bloc n-ar trebui permisa nici detinerea de ciini de rasa.

Mihai Atanasoaei
Nimeni nu poate fi impiedicat sa adopte in mod responsabil un caine, insa, pentru cei care locuiesc la blocuri, si care doresc sa adopte mai mult de doi caini, noi am propus ca acest lucru sa se poata face numai dupa ce adoptatorul obtine acordul Asociatiei de proprietari si face dovada spatiului in care tine animalul. Dreptul nostru de proprietate asupra apartamentului nu poate fi exercitat incalcand drepturile vecinilor.

Întrebarea nr. 7 Nae
1.Cat o sa coste aceasta initiativa?
2.Cine va supraveghea ca maidanezul o sa fie eutanasiat dupa 7 zile si nu chiar in prima zi?
3.Exista o lege care spune ca uciderea unui animal cu intentie se sanctioneaza cu inchisoare.Cum se va realiza proiectul,nu se va tine cont de aceasta lege?

Mihai Atanasoaei
O sa va raspund prin a va spune cat au costat ingrijirile medicale pentru cele 11.000 de persoane muscate in Capitala, anul trecut: aproape 400.000 de euro. Iar in ultimii patru ani, 1.320.000 de euro.
Conform specialistilor sanitari veterinari, eutanasierea unui caine costa 11 lei.
Adaposturile si medicii veterinari din adaposturi vor supraveghea ca maidanezul sa stea in adapost atat cat legea prevede, inainte de a trece la eutanasiere.

Întrebarea nr. 8 danaperuana
cu cine v-ati consultat pina ati ajuns la acest proiect de lege inaintat in parlament?

stiti ca senatul a aprobat deja o lege, blocata acum in camera deputatilor, doua persoane fiind deja in greva foamei pentru urgentarea adoptarii ei, care prevede sterilizarea obligatorie a ciinilor cu si fara stapin?

Mihai Atanasoaei
Inainte de a trece la elaborarea propunerilor, am discutat cu primarii de sectoare si primarul general si cu diverse ONG-uri. Cat despre persoanele care au intrat in greva foamei, este dreptul lor constitutional de a se manifesta. Dar, si eu sunt de acord cu sterilizarea obligatorie a cainilor cu si fara stapan.

Întrebarea nr. 9 ValT
Ati discutat cu dl. primar Oprescu despre aceasta initiativa? Mizati pe sustinerea domniei sale? Cine credeti ca va sustine initiativa dv. in parlament?
Va multumesc si va doresc succes.

Mihai Atanasoaei
Ideea de a face propuneri de modificare a Legii a aparut in timpul discutiilor cu primarul general si primarii de sectoare. Daca propunerile noastre devin o lege, domnul oprescu nu va trebui sa ma sustina sau nu ci sa aplice legea.

Întrebarea nr. 10 Robin Ryan
Constitutia Romaniei prevede la ARTICOLUL 74 :
(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Pe ce baza propune domnul prefect initiative legislative?

Mihai Atanasoaei
Vreau sa fiu foarte clar: nu am initiat un prloiect de lege pe care l-am supus spre dezbatere Parlamentului. Stiind ca la Comisia de Administratie din cadrul Camerei Deputatilor urma sa fie dezbatut un astfel de proiect de lege, am trimis (asa cum si un ONG ar putea sa o faca) niste amendamente care vor fi sau nu insusite de deputati.

Întrebarea nr. 11 Doina
Domnule prefect,
Ciinii se inmultesc acolo unde gasesc hrana, asa ca amendarea celor care „de mila” le dau mincare mi se pare o initiativa foarte buna. Totusi, cum credeti ca vor fi amendati acesti oameni, avind in vedere faptul ca in orasele romanesti, orice amenda (in afara de cele de circulatie si parcare) e ca si inexistenta? Daca administratiile locale nu amendeaza cetatenii care nu respecta locurile de aruncat gunoaie, care arunca mizerii pe spatiul public, care distrug spatii verzi, vandalizeaza dotarile urbane etc.- de ce credeti ca ar incepe acum sa identifice si sa amendeze cetatenii care hranesc ciinii vagabonzi?
De asemenea, trebuie introdus controlul inmultirii populatiilor canine prin inregistrarea animalelor de monta. O incercare a primarului Oprescu a cazut la primele proteste publice.
Fara schimbarea atitudinii populatiei fata de animalele fara stapin, nu veti rezolva problema, oriciti ciini ati ucide. Pina nu dispar sursele de hrana necontrolate si nu se inregistreaza animalele de monta, uciderea ciinilor vagabonzi e inutila. Acolo unde adunati azi 20 de ciini, vor fi alti 20 in cel mult 2 luni.

Mihai Atanasoaei
Autoritatile care nu isi vor face treaba vor fi la randul lor amendate, dupa caz, de prefecti sau de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara. Sunt de acord ca problema cainilor de pe strazi este in stransa legatura cu gradul de salubritate a unui oras. Aceste doua chestiuni vor trebui rezolvate impreuna de catre autoritati.

Mihai Atanasoaei
Buna ziua!
Ma bucur ca am ocazia de a dialoga cu d-voastra on line si as vrea sa incep prin a prezenta, pe scurt, modificarile pe care noi le sustinem.
1. Infiintarea de catre autoritatile locale, sub sanctiune, in 30 de zile de la eventuala aprobare a legii, de adaposturi si servicii specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan.
2. Crearea de catre aceste servicii a unei baze de date care sa cuprinda registrul de evidenta a cainilor fara stapan, registrul de evidenta a cainilor cu stapan si registrul de evidenta a cainilor cu regim special. Avnd in vedere ca pana la aceasta data nu stim cati caini se afla in Romania, aceasta baza de date va ajuta la cunosterea efectivului de caini din tara.
3. Microciparea atat a cainilor cu stapan cat si a celor fara pentru a fi introdusi in aceste baze de date.
4. Incurajarea adoptiilor si responsabilizarea adoptantorilor cu privire la soarta cainilor fara stapan ce urmeaza sa fie adoptati in asa fel incat acestia sa nu ajunga din nou in strada. Adoptatorii care doresc in mod real sa aiba grija de caini vor trebui sa indeplineasca anumite conditii, si in cazul in care isi bat joc de animale, vor fi sanctionati cu amenzi intre 2000 si 5000 lei.
5. Sterilizarea obligatorie numai a cainilor din rasa comuna.
6. Interdictia de a creste si adaposti caini pe domeniul public.
7. Interzicerea relocarii sau abandonarii cainilor adoptati sau revendicati pe domeniul public.
8. Obligatia proprietarilor de caini de a mentine curat domeniul public si spatiile comune.
9. Obligatia adoptatorilor de a inregistra imediat dupa adoptie cainii in registrul de evidenta al cainilor cu stapan.
10. Eutanasia. Dupa examinarea animalelor de catre veterinari, se vor tria cainii bolnav incurabil, grav, si agresivi care vor fi eutanasiati imediat. Ceilalti, sanatosi sau cu boli tratabile, vor fi pastrati o perioada intre 7 si 14 zile pentru a fi adoptati sau revendicati. Cei neadoptati si nerevendicati vor fi eutanasiati.

Sursa: Hotnews


22 comentarii
CETATEAN CU BUN-SIMT 29 aprilie 2010 la 2:15 pm

Domnilor, doamnelor, dragi autoritati,
Ca un cetatean aflat in sec XXI, cu toate taxele platite, dornic sa nu mai adorm in latratul cainilor maidanezi si sa nu mai fiu muscat de vreun metis flamand si inrait din cauza conditiilor de viata, ca un cetatean care continua sa iubeasca animalele, chiar daca a fost muscat de picior de un Azorel, intreb autoritatile platite de noi, noi, cetatenii, adica prostii de noi:
– CE-ATI FACUT DOMNILOR PANA ACUM?
DE CE A TREBUIT SA SA AJUNGA SA OPTATI PENTRU OMORAREA MAIDANEZILOR SI APOI SA VA GANDITI LA MORALITATE? DE CE NU I-ATI STERILIZAT PANA ACUM ASTFEL INCAT SA NU SE MAI INMULTEASCA? CE-ATI FACUT CU BANII PRIMITI PENTRU STERILIZARE, ETC? PROIECTUL ASTA DE LEGE L-ATI INTOCMIT ABIA DUPA CE IUBITORII DE ANIMALE SI REPREZENTANTI AI ASOCIATIILOR PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR AU FACUT SI FAC INCA GREVA FOAMEI PENTRU A PROTESTA IMPOTRIVA MALTRATARII ANIMALELOR. IUBITORII DE ANIMALE NU DORESC CAINI PE STRADA, ASA CUM MANIPULATI DVS. OPINIA PUBLICA. IUBITORII DE ANIMALE DONEAZA BANI, DONEAZA HECTARE DE TEREN PENTRU CONSTRUIREA DE ADAPOSTURI, DONEAZA HRANA PENTRU ANIMALE SI NU SUNT IPOCRITI. SA-MI SPUNETI CUM VA PASA DE SEMENII VOSTRI SI APOI DE CAINII COMUNITARI. AUD? PAI STIM! NU VA PASA! OAMENII DIN SPITALELE BUCURESTENE, MOR CU ZILE LA FEL CA SI CAINII MAIDANEZI. IPOCRIZIE, DOMNULE ATANASOAIE SI… COMISIOANE, NU? LA FEL CA LA ASFALT SI BORDURI, AUTOSTRAZI SI NIVEL DE TRAI ZERO. TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE DISTREAZA TOT TIMPUL.

i-mi cer mii de scuze ,nu sint din Bucuresti dar figura acestui prefect arata a alcoolist.deci needucat ,grosolan cine l-a pus pe acel scaun?? de fapt de ce ma mai intreb.este asa cum sunt majoritatea din partidul de unde provine MOJICI>

E un taran ,un om needucat si incult,si asta se vede in intentiile lui.Atanasoaie,sau cum ti-o zice,vremurile duse nu se mai intorc,lumea s-a mai desteptat de cand l-a ales pe matroz!
Cred ca au realizat ca un om care nu iubeste animalele,nu iubeste nici oamenii.
ESTE EVIDENT,NU???

atanasoaie asta sa se eutanasieze pe el, ca si asa termenul de eutanasiere in cazul de fata e o minciuna sinistra, eutanasia se face cu acordul si la cererea bolnavului, sau cu acordul familiei acestuia in cazul in care el nu mai are discernamant si se face in cazul in care nu mai exista nici o speranta de insanatosire, cand suferinta si durerea e insuportabila…..
pai sa omri caini sanatosi se numeste eutanasie? NUUUUUUUUUU!!!!
NICIODATA! ASTA E CRIMA CU SADISM!
ATANASOAIE,LASA-NE SI DU-TE DE UNDE-AI VENIT, NORD-EST PARCA, NU?

1. [pai sa omri caini sanatosi se numeste eutanasie? NUUUUUUUUUU!!!!
NICIODATA! ASTA E CRIMA CU SADISM!] Pai sa omori vite si porcine sanatoase (nemaisocotind pasari) nu e tot crima cu sadism? De ce nu protestati zilnic pe la abatoare?

2. Eu cred cda e mai sadic sa lasi cetatenii sa fie terorizati de haitele de caini

3. In plus acesti caini fac mizerie zilnic pe strazi in cantitati imense, care nu este stransa de nimeni ci este purtata de vant in plamanii si intestinele noastre. Au ajuns bacteriile sa umple si spitalele, nu vedeti?!

Lasati ipocriziile si prostiile si eutanasiati DE URGENTA TOTI cainii vagabonzi.

Va rugam sa continuati proiectul de ucidere a cainilor in ciuda tuturor muierilor frigide. Viata in Bucuresti e insuportabila, pur si simplu suntem sub teroarea javrelor. Eu va acord un termen de 1 luna, pe urma ii voi otravi din propriile mele resurse pe cei din cartierul meu (Tineretului).

Cum v-ar putea sensibiliza o singura fiinta umana pentru a renunta la ideea de a eutanasia necuvantatoarele patrupede?
Dvs daca va pierdeti copilul de 2 ani…5 ani…10 ani…15 ani si nu-l gasiti in termen de o saptamana,ca asa ar impune legea, si tot legea vi-l omoara , nu va omoara si sufletul dvs?psihicul?setul de valori? nu distruge moralul si viitorul unei integi familii?
Nu este suficient ca vitezomanii soselelor proaste din Romania ucid atatea fiinte?mai mult de atat,ei nu platesc pt asta!
Cu ce sunt de vina aceste fiinte ca s-au inmultit? cu ce suntem de vina noi,omanenii(cei cu coloana vertebrala+educatie+respect+SUFLET) de trebuie sa platim cu lacrimi siroiae pentru ca lucrurile tind sa se inrautateasca,din vina dvs, in loc sa se imbunatateasca prin cizelare. Au ajuns sa se inteleaga cainii cu pisicile,insa nu si cu oamenii…nu va este totusi o lectie?
Suntem un popor sarac,e adevarat,insa nu credeti ca,castrarea femelelor ar diminua considerabil rasa canina in 7-8ani? Nu credeti ca generatiile ce vor urma vor pretui cu adevarat vietatile? Chinezii de ce nu sunt ucisi?!
In ce procentaj dintre maidanezi(metisi) sunt bolnavi incurabil? – foarte mic. Din ce motiv exista caini agresivi pe strazi si se formeaza haita de caini?- pentru ca lumea fuge de responsabilitate,pentru ca nu exista castrare gratuita,pentru ca sunt nevoiti sa devina asa pentru a supravietui.
De ce nu rezolvati o problema cautand substraturile acesteia – solutia umana? e mai greu , mai costisitor , mai indelungat , insa CORECT din toate punctele de vedere.
Este mult mai greu sa faci un bine,decat un rau , insa aplicati in plan familial aceste solutii transante,nu profesional. Pentru ca dvs,odata cu luarea acestor deficite decizii,impovarati milioane de suflete omenesti.
Acum nu vorbesc in numele celor Pro castrare,Contra eutanasiere,desi mai sunt N fiinte omenesti care-mi impartasesc durerea…mi-as da sufletul(viata) daca asta ar fi necesar ca sa existe legi facute de OM impotriva „omului” care nu protejeaza animalele si viata lor.
Doctorul veterinar mi-a sugerat sa eutanasiez un catel de 1 luna , lovit de o masina…mai mult mort decat viu,insa am spus NU(cu inima indoita,pentru ca puiul se chinuia si imi era frica ca voi ramane cu sechele psihice ca l-am lasat sa se chinuie pana in ultima clipa) – intamplarea a fost acum 4 ani. Cainele traieste si acum.Recuperarea lui(cu calmante)a durat 2 saptamani si 3 zile. Este partial orb(vede in ceata cu un singur ochi),dar se bucura,se joaca,latra..este un suflet. E o singura intamplare pe care vi-am expus-o in cateva cuvinte,din alte zeci. RABDARE
Inchisorile sunt intretinute din bani publici.De ce nu faceti un proiect,o bucla de control , pentru ca acestea sa adopte caini in scopuri constructive(educatie,responsabilitate,sensibilizare etc),respectiv de catre infractorii acestora?

PDL,Nu ne mai aburiti.SINGURA SOLUTIE PT REZOLVAREA PROBLEMEI CAINILOR FARA STAPAN ESTE STERILIZAREA URMATA DE INTOARCEREA IN TERITORIU!
IA DE CITESTE: http://www.adoptiicaini.ro/o-fundatie-britanica-propune-solutii-pentru-problema-cainilor-comunitari/comment-page-2/
SI MAI SCUTITI-NE!Acum vad ca ati trecut la oameni.Chiar vreti sa distrugeti tot?Pai daca ramaneti doar voi in tara asta,apoi,pe cine mai omorati?Voi intre voi?
Pai cu asta puteti incepe de acum!!!

Mă Atanasoaie,unde ai copilarit?De unde ai aparut?
NU DE LA COADA VACII?CA PE ACOLO,CONFRATII TAI CONSIDERA CA DACA O VIETATE E NEPRODUCTIVA,ADICA NU DĂ CARNE,LAPTE,BRANZA OUA,LANĂ,ETC,NU TREBUIE HRANITA DEGEABA!
Ha,ha,ha,ha!!!TE-AI DAT IN PRIMIRE!ESTI TARAN NEAOS!DE FAPT,FATA TA SPUNE TOT!!!
UN TARAN CU DORINTA DE PARVENIRE,CARE VREA SA ATRAGA ATENTIA ASUPRA LUI CU ORICE PRET!
Sa nu- ai parte de altceva pe lumea asta,tu si toti cei dragi tie,decat de ce doresti tu acestor animale!AMIN!!!
LA FEL SI UN „CETATEAN CU BUN SIMT”!!!

NU SUNT DE ACORD CU EUTANISAREA ANIMALELOR!Dar sunt de acord cu existenta unei legi in care proprietarii de caini sa fie amendati daca isi neglijeaza cainii sau nu ii sterilizeaza,sunt de acord cu adaposturile speciale pentru animale, cu politia animalelor ..dar asa cum intreba „cetatean cu bun -simt”: unde sunt banii care au fost alocati pentru steriliazarea animalelor? Ati furat de peste tot in bancile voastre sunt milioane de euro si saracii oameni de rand trag ponoasele plus ca acum cereti taierea salariilor si a pensiilor ..nu va este rusine? Ati inceput cu eutaniserea animalolor, in mod tacit si „legal”eutanisati batranii, copii si pe urma?….LA ZID CU GUVERNUL ACESTA DE RAHAT.In multe tari exista adaposturi speciale, exista politia animalelor, hingheri care sunt blanzi si nu ranesc animalele ..ranesti un animal ranesti si un om ..valabil pentru Basescu ..tov .Basescu, scuzati..a omorat cainii ,omoara in continuare si a inceput si cu oamenii..RUSINE SA FIE !De ce nu incepe cu eutanisarea copiilor lor ca sa dea un exemplu si pe urma sa se spanzure

Privind in ochii dnului prefect, nu vad acolo nimic uman.
Cei care nu respecta animalele si gasesc ca singura solutie omorarea lor, nu se vor obosi sa aiba grija nici de oameni.
Oare de ce ne miram? Nu tot cei de teapa dnului prefect isi bat joc de pensionari?

intr-adevar, cum zicea cineva mai jos, nu e vorba despre eutanasiere, ci despre crima in toata regula; eutanasierea se face cu acordul bolnavului – i-a intrebat d-nul politician pe caini daca vor sa fie omorati???!!

Pentru aceia care sustin sus si tare eutanasierea maidanezilor, aceia carora le este teama de un eventual atac al acestor animale atat de „fioroase” ce populeaza Bucurestiul si nu numai, cei carora le este scarba sa tot calce in „rahatul” cainilor, tin sa precizez urmatoarele:
– nu cumva ne-am simti mai in siguranta daca i-am eutanasia pe adevaratii criminali care ne pun viata in pericol? Criminali care pentru faptele lor sunt pedepsiti cu … doar inchisoarea? Prefer, ca din fondurile ce sunt folosite pentru ïndelunga intemnitare a adevaratilor criminali, sa stiu ca toti catelusii astia fara pic de vina pentru tot ce se intampla isi traiesc linistiti ultimii ani din viata dand din coada si bucurandu-se.
Ma rog …a fost un exemplu…
– nu cumva am trai mai curat daca ne-am concentra pe educarea populatiei in acest sens??? Mai precis prin educarea taranilor care manaca unde isi fac nevoile? Care ies, mai nou, in parc in IOR sa faca plaja si isi lasa TOATE resturile acolo??

Sunt mii de optiuni…insa prea putin creier la cei care ne conduc…

Ciobanu Aurelia 14 iunie 2010 la 2:45 pm

Doresc o informatie exacta ,cu mentiunea unor legi in vigoare!
Mama in varsta de 86 ani locuieste la curte,in oras, singura, iar unul din vecini mutat recent de la sat, care a avut si probeme majore cu legea, este stresat de latratul cainelui, injurand, aruncand cu tot felul de obiecte. Reclamand la primarie ca este deranjat de caine, ne-am trezit cu o somatie ca in 24 de ore ,”conform HCLM10 din 2009 art 15 pct.3 adapostul cainelui sa fie amplasat la cel putin 10m de imobilele invecinate” in caz contrar amenda este de 800-1000 lei.Mergand personal la primarie si discutand situatia pentru a gasi o solutie deoarece toate loturile atribuite in anii 1940 -1950 au deschidere de 7 m si rar 14 cu adancime de 35 m ,deci 250m su 500 m maxim si in nici una din situatii nu se poate amplasa adapostul la 10 m de imobil deoarece constructiile sunt facute pe hotar si pe lungime din anul 1950 si toti vecinii au caini, chier sicate doi si nu pot respecta aceasta hotarare locala,urmand a fi amendati, am primit urmatorul raspuns:
„Noi nu aplicam amenzi decat la sesizari, nu va dam scris nici sa desfiintati adapostul, nici sa renuntati la caine dar sa respectati hotararea locala ca adapostul sa fie la 10 m de imobile…Problema este ca si vecinii din stanga si cei din dreapta au caini si la5-6m de casa noastra, la fel si ceilalti vecini iar noi suntem pusi in situatia de a desfiinta adapostul cainelui…..in gluma spunandu-ni-se ca il putem duce in casa sau sa facem reclamatii nominale pentru tot cartierul ca sa fie amendati .CE ESTE DE FACUT IN ACEASTA SITUATIE? UNDE TREBUIE SA NE ADRESAM? Consider ca un caine nu poate fi privat de adapost printr-o hotarare locala ,mai ales cand loturile au fost atribuite tot de Primarie acum 50 da ani, la dimensiunile acestea ….caci si parintii nostri ar fi dorit atunci 1000m si nu 250. Doresc raspuns urgent si in temeiul unor legi in vigoare deoarece nu doresc sa intram sub incidenta legilor locale unde ca peste tot se recunoaste ca este un cerc vicios dar ei respecta hotararea locala cu toate ca nu este vina noastra ca spatiul nu permite…..nici celorlalti vecini….dar ei iau masuri numai la sesizari!

alcoolist retard eutanasiaza ti familia si pe maica ta care a fatat un criminal ! scuza ti mi limbajul dragii mei iubitori de animale….

Bai prefecte, acolo la tine la suceava de unde ai venit si te-ai facut prefect la capitala,se eutanasiaza cainii?
Eu cred ca esti chiar tu un ratacit care ar trebui sa fii eutanasiat.

Stimate domnule prefect, pentru dvs si toti cei care sustien eutanasierea cainilor vagabonzi, am urmatoarele intrebari/propuneri si o urare:
1. Sunt in tara asta oameni care nu au abandonat caini si ii ajuta sa supravietuiasca pentru ca stiu ca gradul de omenie si civilizatie este direct proportional cu gradul de compasiune si respect pentru animale.
2. Conform Constitutiei, romanii se bucura de o serie de libertati si, atata timp cat nu suntem stat autoritar, cu ce autoritate veniti dvs sa ne negati dreptul de a face ce vrem cu banii nostrii, inclusiv sa hranim cainii vagabonzi?!?!
3. In loc de a face legi noi care sa va exonereze de munca, de ce nu aplicati legile existente deja?
4. Daca doriti sa interziceti romanilor sa ocroteasca si sa hraneasca cainii vagabonzi (ca doar nu i-ati abandonat voi)eu zic ca nu as avea de ce sa subventionez hrana pentru cazurile sociale, copii orfani si puscariasi – ca nu i-am abandonat eu si nu am nicio responsabilitate in acest sens!
5. Domeniul public nu e domeniul privat al unor oameni, deci nu e normal si corect sa interziceti adapostirea animalelor pe domeniul public intrucat merge impotriva drepturilor si libertatilor concetatenilor care doresc asta.
6. Personal, as propune:
– promovarea parteneriatelor public-private cu ONG-urile care se ocupa de cainii vagabonzi;
– acordarea catre cetateni a dreptului de a alege catre ce fonduri sa mearga banii pe care ii platesc catre stat, respectiv: subventii sociale, animale vagaboande, ingrijirea copiilor orfani, puscarii. Apropos, stiti ca intretinerea unui puscarias costa statul 2100 lei pe luna? Si duap ce iese, mai costa ca trebuie intretinut din fonduri sociale. Daca altii nu vor ca banii lor sa mearga pe intretinerea cainilor vagabonzi, eu cred ca e dreptul meu sa nu ii dau pe alte categorii. Aceasta ar fi o solutie civilizata privind cheltuielile cu aceste biete animale.
– aplicarea legislatiei privind politia animalelor si sterilizarea obligatorie.
6. Avand in vedere faptul ca in ultimii ani au fost cheltuite anumite sume de bani – nu mici – cu sterilizarea cainilor, propunerea dvs ma duce la idee unei spalari de bani/ceva de genu’ avand in vedere ca are ca scop real dublarea costurilor cu aceste animale (castrare si dupa ucidere, cand un animal castrat nici nu mai e in pericol de a se inmulti si nici nu mai prezinta riscul de a muca oameni, nemaifiind agresiv).

In ceea ce priveste urarea, vreau doar sa va urez, dvs si tuturor celor ce va sustin demersurile precum si famililor dvs., soarta cainilor care vor fi eutanasiati din cauza nemerniciei de care ati dat si dati dovada! Sa va dea Domnul!

Propun acestui domn care crede ca exercitarea dreptului de proprietate, prin detinerea unui caine, poate deranja vecinii, sa elaboreze inca un proiect de lege prin care nu poti avea un copil fara acordul vecinilor. Un copil deranjeaza mai mult decat un caine. Il asigur pe acest domn ca nu voi uita sa ma rog lui Dumnezeu pentru a-l rasplati asa cum merita.

@ prefectul ucigas

Ai fizionomie de ucigas.
Cred ca daca ti s-ar purica viata, ar fi ceva de comentat.
Esti bolnav, nu ai leac.
Rusine parintilor tai, daca asa te-au educat!
Romania NU se mandreste cu astfel de …creaturi, ca nu pot sa va numesc oameni.
Un individ ca tine ne face de ocara IN TOATA LUMEA!
Iti urez acum, in postul Pastelui, sa mori cand o fi sa mori „eutanasiat”, la fel cum planuiti voi, pentru afacerile voastre murdare.
Ai vreo fiinta in familie la care tii?(desi ma indoiesc ca ai avea).
Daca ai, iti doresc sa n-ai parte de ea!
O sa muriti cu totii, ca nimeni nu e vesnic, si n-o sa luati cu voi nimic, decat murdariile sufletului, pentru care VETI DA MARE SOCOTEALA.
S-ar putea sa platiti mai devreme decat socotiti.

@Ana
Sunt de acord cu tine, si asa sunt multi.
Numai ca nenorocitul asta (ma refer la prefectul ucigas),
da dovada de MARE NESIMTIRE, si nu poti sa ajungi la mintea lui, pentru ca nu o are.
El are numai burta. Pe care trebuie s-o umple. Si cu banii obtinuti din….”eutanasiera”, care NU e eitanasiere, ci ucidere crunta.
Ceausecu nu visa ca o sa moara ca un caine.
Nici acest nenorocit de prefect nu viseaza.Dar, vom vedea.
Dumnezeu (in care nu crede), tace; dar si cand va vorbi…..

@ ATANASOAIE, cel ce se crede prefect.
O sa te ajunga blestemele, nenorocitule!
Viata-i scurta, vei vedea!

Minti cu nerusinare ca te gandesti la oameni.
La care oameni? La segmentul cel mai needucat din populatie, cel mai primitiv, pentru ca si tu esti la fel!
Esti invidios pe oamenii de arta si de cultura, care NICI UNUL NU E DE ACORD CU TINE.
Nici n-ar putea, au alta „stofa”.
Te gandesti NUMAI LA BANI, LA AFACERI MURDARE.
De unde ai tu bani, nenorocitule sa eutanasiezi cainii?
Nu stii ca eutanasierea e de 5 ori mai scumnpa decat sterilizarea?
De ce folosesti, nenorocitule, termenul de „eutanasiere”? Du-te la un dictionar si vezi ce inseamna, analfabetule!

Nu stii ce s-a facut in 2001?
Cand „marele portocaliu” – alt nenorocit incult – a dat dispozitie s fie „eutanasiati” caini?
Bata in cap, otrava, acid, si alte netide barbare.
Ce s-a realizat, minciuna cu nadragi? S-a rezolvat problema, creatura ordinara?
Minti de stingi, tu si toti care re sustin! MINTITI CU NERUSINARE!
Va pasa voua de oameni, asa cum v-a pasat cand ati taiat peesii si salarii, cand ati distrus invatamantui, sistemui sanitar si tot ce s-a putut distruge!
Iar fraierii care va sustin, sunt masa voastra de manevra, nenorocitulor!
Sunt fraieri, ca nu vad ca nici de ei nu va pasa, ci doar va folositi de ei!

@ATANASOAIE , prefectul incapabil
Alti prefecti au reusit sa sterilizeze cainii, au dat dovada de BUNA EDUCARIE, BUN SIMT, OMENIE, CIVILIZATIE.
Tu, prefectule LACOM, nu esti capabil de asa ceva.
Lumea s-a prins cam ce vreti voi, astia nesatui.
Sa se inmulteasca cainii, ca apoi sa aveti ce omori; sa luati bani (banii nostri, javra!) ca pentru eutanasiere(de cateva ori mai scumpa decat sterilizarea) si sa va umpleti burdihanurile nesatule!
Stiti foarte bine ca sterilizarea duce la disparitia in scurt timp a cainilor strazii! Nu vreti asta, de fapt, javre ordinare ce sunteti!
Bulgaria a STERILIZAT cainii.
Bulgaria este privita de Europa, ca o tara muuuult mai civilizata decat Romania.

Si Sofia are un prefect. Fata de el, esti incompetent. mincinos, ipocrit.

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.