7 Mar 2010

Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze un „SMURD” pentru animale

Edilii Capitalei intenţionează să „salveze animalele aflate în situaţii extreme – evenimente rutiere sau de orice natură”, după cum se arată într- proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor fără Stăpân, instituţie care va înlocui actuala Administraţie pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân, va mai avea ca sarcină crearea Poliţiei Veterinare, un corp de inspecţie şi control care va monitoriza permanent situaţia animalelor din Bucureşti.

Tot Autoritatea va avea ca obiectiv promovarea obligativităţii obţinerii „paşaportului animal” – carnetul epidemiologic de sănătate a animalului.

Noua instituţie va trebui să elaboreze şi un plan pentru identificare şi evidenţiere statistică a animalelor care prezintă risc epidemiologic crescut (câini, pisici, animale de menajerie, animale mari).

Sursa: Realitatea


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.