20 Mai 2010

Primaria orasului Vatra Dornei nu poate angaja hingheri ca sa adune cainii de pe strazi, pentru ca toate posturile sunt blocate

Primarul Ioan Moraru a estimat că pe străzile oraşului turistic Vatra Dornei ar mişuna circa 300 de câini fără stăpân. Edilul-şef ne-a informat că primăria a făcut primii paşi spre rezolvarea acestei situaţii şi a închiriat, într-o zonă izolată a urbei, un teren de circa 2000 mp, pe care a şi amenajat un adăpost canin.
Singura problemă este că momentan nu are nici cine să strângă patrupedele de pe străzi şi nici cine să aibă grijă de ele în adăpostul canin, pentru că primăria oraşului nu poate să efectueze angajări, întrucât toate posturile la stat sunt blocate. „Ne-ar trebui măcar un medic veterinar şi persoane care să aibă grijă de câinii din adăpost”, ne-a declarat primarul Ioan Moraru. El susţine că a solicitat în scris prefectului o dispensă pentru a face angajări în cadrul noului serviciu de ecarisaj al primăriei. „Deocamdată nu am primit niciun răspuns în acest sens de la Prefectură”, declară primarul.

Sursa: Crainou


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.