acum 14 ani

Primarul Capitalei nu este de acord cu eutanasierea cainilor fara stapan

Sorin Oprescu nu este de acord cu eutanasierea câinilor, afirmând că această metodă contravine principiilor sale de medic. Totuşi, dacă legea va impune eutanasierea, primarul o va respecta

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a de clarat, ieri, că nu poate fi de acord cu eutanasierea câinilor, însă este dator să respecte legea, apreciind că această problemă trebuie “tranşată de societate”.

“Nu am cum să fiu de acord cu această măsură, în primul rând având în vedere meseria mea de bază. Această problemă trebuie tranşată de societate”, a spus Oprescu. Edilul şef a adăugat că în Capitală abia a început sterilizarea câinilor fără stăpân şi a precizat că, indiferent cât va vrea să accelereze acest proces, într-o lună nu pot fi sterilizate mai mult de 4.000 de animale. “Abia am început partea de sterilizare a câinilor. Nu înseamnă că am uitat ce le-am promis bucureştenilor. În momentul ăsta, pe legile acestea, soluţiile sunt cele despre care am tot vorbit”, a spus Sorin Oprescu.

Eutanasierea costă mai mult ca sterilizarea, susţine Vier Pfoten

Împotriva eutanasierii este şi fundaţia Vier Pfoten. Într-un comunicat emis ieri, Vier Pfoten susţine că sterilizarea unui câine costă 20 de euro, faţă de 62 de euro cât costă eutanasierea acestuia. “Statistica arată că în Bucureşti, în anul 2001, erau 90.000 de câini. În perioada 2001- 2007 Administraţia pentru Supravegherea Animalelor – Bucureşti a raportat capturarea a 108.000 câini dintre care 80% au fost eutanasiaţi, iar 20% revendicaţi. O altă statistică dată publicităţii de către aceeaşi administraţie arată că, între 2001-2007 inclusiv, cifra exactă a fost de 144.339 câini eutanasiaţi. Pentru aceasta s-a folosit un buget de 9 milioane de euro. Rezultă că pentru eutanasia unui câine s-au cheltuit peste 60 euro în timp ce o sterilizare costă 20 euro”, arată organizaţia. Aceasta precizează că numeroase studii şi tratate, inclusiv concluziile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, recomandă aplicarea unui program de control al reproducţiei şi nu adoptarea unei soluţii “radicale, inumane, scumpe şi total ineficiente”.

Vier Pfoten se plânge că nu a fost consultată de autorităţi

Vier Pfoten susţine că a încercat să colaboreze cu autorităţile însă a fost ignorată. “Este regretabil că, în România, singura soluţie găsită de autorităţi este uciderea câinilor sau ignorarea problemei atâta timp cât aceste rapoarte există de foarte mulţi ani, iar autorităţile au fost informate de către diverse organizaţii internaţionale de protecţia animalelor cu privire la metoda sterilizării masive, ba mai mult decât atât, aceste organizaţii au oferit sprijin care presupunea ajutoare materiale, sterilizări gratuite şi punerea la dispoziţia autorităţilor de personal specializat în vederea demarării unui amplu program de control al reproducţiei canine”, se mai arată în comunicat.

5 comentarii
sbarnaure melania 29 aprilie 2010 la 5:02 pm

pentru sterlizare

Pai de ce nu a venit Sorin Oprescu azi la miting pt protectia animalelor?
O fi fost ocupat,saracul.Dar noi nu cumva …eram in aceeasi situatiue,dar am amanat tot,si am venit?
Se pune binecu ambele tabere…mai bine ar actiona in spiritul „

Nu stiu cum se face alti medici “cu printzipii care va sa zica”pot face senini chiuretaje dar nu sunt de acord cu eutanasierea cainilor agresivi si aducatori de boli.

foarte dragut din partea dlui Oprescu!
Poate un mandat de președinte?Pai am avea nevoiev de un OM in fruntea țarii!!!

un vegetarian 27 Iunie 2010 la 6:23 am Aici discutam de trei lucruri: animale, dragoste, si pragmatism.

1. animale – nu toate sunt egale? de ce un mielusel bland, un vitelus dragalas, un pui pufos e sacrificat, pt hrana altui animal, in abatoare in care curg rauri de sange?

2. dragoste – de animale – cand copii sunt abandonati, si nu beneficiaza zilnic de atentia atator babute constiinciase ce vin zilnic cu pachetelul de mancarica pt dragalasul anuimal, mai animal decat mielul, vitelul, ratusca, gasculita, puisorul, etc?

3.pragmatism – pana acum sarcina acestor patrupede privilegiate a fost in sarcina ong-urilor – ce-au facut ei? au continuat intretinerea fiarelor ce ataca oameni nevinovati – prea putin interesant pt iubitorii de animale ce sunt defapt dusmanii copiilor, femeilor chiar insarcinate, barbatilor ce au fost muscati; conform acestei situatii, e strigator la cer ca pe cel muscat nu il apara legea, dar pe animal, da. Era nevoie stringenta ca cineva din conducere sa aiba coloana vertebrala dreapta in a lua apararea si a victimelor acestor fiare, care, orice metoda de eutanasiere s-ar adopta, nu cred ca pot fi mai traumatizanti decat atacul lor asupra….stapinilor lor de drept – omul.
Bravo domnule prefect!
Rusine perversilor bolnavi dupa animale, mancatori de carne, si uratori de oameni muscati de fiare!