25 Oct 2009

PROIECT – Cainii vagabonzi, sterilizati pe banii primariei

Cainii fara stapan din Baia Mare ar putea fi sterilizati. Initiativa apartine unei asociatii pentru protectia animalelor care doreste ca in acest fel sa se reduca numarul patrupedelor care hoinaresc pe strazi. Valentin Medan, presedintele asociatieie ,,Salvati Animalele”, a declarat: ,, Este necesar sa existe un program prin care sa se reduca numarul cainilor fara stapan, iar acest lucru nu se poate face altfel, decat daca sunt sterilizati. In total, in Baia Mare sunt peste 4.000 de caini care hoinaresc pe strazi”.

PROIECT - Cainii vagabonzi, sterilizati pe banii primariei

Asociatia a primit deja sprijinul Directiei Sanitar Veterinare Maramures, dar si a celor de la Servicul Public Ambient Urban. De asemenea, au fost depuse si documentele necesare la primarie pentru realizarea unui proiect de hotarare a consiliului local. Acesta urmeaza a fi dezbatut in sedinta Copnsiliului Local ce va avea loc saptamana viitoare.

Daca proiectul va primi votul favorabil din partea consilierilor, atunci primaria ar trebui sa scoata din visterie aprope 250.000 de lei. Asta in conditiile in care pe stazile din municipiu sunt aproximativ 4.000 de caini, iar sterilizarea fiecarui exemplar costa aproximativ 60 de lei. Dupa sterilizare, cainii ar urma sa stea in adaposturi timp de aproximativ o saptamana, dupa care vor reveni pe stazi.

Sursa: eMaramures


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.