acum 14 ani

Intrebari si raspunsuri » , ,

Putem avea un Husky Siberian la Sibiu?

Fata de alte orase din tara, aceasta rasa poate fi crescuta in Sibiu, dar numai in zonele extravilane. Este evident ca rasa are nevoie de anumite conditii. Intretinerea acestui caine in apartament in Sibiu sau chiar intr-o curte mica, contravine cu cerintele fiziologice ale rasei. Cainele are origine in cainii eschimosilor si este o rasa veche care a contribuit la formarea raselor Malamut de Alaska si Samoyed. Are capacitatea de a se ascunde in stratul de zapada afanata din zonele nordice. Este un remarcabil prieten al omului. Atelajele cu caini au facut posibila explorarea tinuturilor greu accesibile. Astazi este cel mai rapid caine de sanie pentru curse contemporane si cel mai popular caine pentru cursele de atelaje. Exista multe rase diferite de caini pe care le puteti alege. Daca nu sunteti dispusi sau capabili sa oferiti timp si un spatiu adecvat acestor caini, atunci poate ar trebui sa luati in considerare o alta rasa de caine. Inainte de a achizitiona un Husky in casa ta si in viata ta, este important sa te asigurati ca ai citit tot ceea ce nu stii despre aceasta rasa. Nu trebuie sa-l cresti doar pentru ca este frumos. Acesta este un caine de lucru, un caine activ, care poate rezista la temperaturi de minus 60 de grade C. Deasemenea au nevoie de mult exercitiu zilnic si mai ales de mult spatiu. Este foarte important sa intelegeti acest detaliu. Husky este un caine deosebit de activ care are nevoie de exercitiu zilnic, pe langa miscare. Este un caine de tura, care are nevoie de o relatie aparte cu stapanul, in sensul in care miscarea libera sa fie imbinata cu exercitiul la sanie, fiind un caine utilitar. In ultimul timp sunt utilizati in actiuni de salvare. In trecutul indepartat, in Siberia, cainele a fost instruit pentru a trage la sanie. Testele ADN au reflectat faptul ca este una dintre cele mai vechi rase de caini din lume. Daca aveti un Husky si ati citit articolul meu, va recomand sa va documentati in continuare! Apoi incet, ii limita posibilitatilor, sa ii mariti spatiul din curte. Apoi, cel putin de 3-4 ori pe saptamana sa mergeti cu el la plimbare intr-un spatiu larg, deschis si sa il lasati sa se joace macar o ora. Nu in ultimul rand incercati sa va cunoasteti intre voi, posesorii acestei rase si sa obisnuiti sa ii scoateti macar o data pe saptamana la joaca impreuna.

Dr.Cristian Valentin Iosif

medic veterinar

specialist clinica si farmacie

2 raspunsuri

stimate domn CRISTIAN VALENTIN IOSIF inainte de a publica un articol despre rasa husky si originea ei , ar trebui sa va documentati putin ca sa nu va treziti ca ride lumea de ineptiile si prapastiile pe care le afirmati .si inca si sub titula de DOCTOR.

am si eu o antrebare asi vrea sa-mi cumpar cu caine husky am o curte destul de mare dar ce o sa fac cu el an timp de vara rezista la o asemenea caldura?sau trebuie tinut undeva anume?