Adapostul Sântuhalm, Deva

Carte de vizita

Jud. Hunedoara
Contact: Terezia Dinu
0726 741 681
Inregistreaza-te pentru voluntariat
la Adapostul Sântuhalm, Deva

Adapostul de caini Santuhalm este casa celor peste 400 de caini adulti si multi alti puisori abandonati si este administrat de Asociatia “Salvati-l pe Labus” – Deva si “Asociatia Chinologica Canis” – Deva.

Initial, adapostul de caini abandonati se afla in Deva, langa Cetate si era sub coordonarea Asociatiei Chinologice Fidelius – Deva, sectiunea Protectia Animalelor.

Odata cu inceperea lucrarilor de constructie a telecabinei, adapostul a fost mutat in Santuhalm; membrii fondatori ai noii asociatii (Tanase Rodica, Imre Elisabeta si Bocit Gheorghe) schimbandu-i si numele in “Salvati-l pe Labus”; scopul asociatiei formate in anul 2000 fiind de protejare a cainilor fara stapan – abandonate si abuzate prin asigurarea unui adapost, hrana si ingrijiri. O mare iubitoare de animale, d-na Tanase Rodica este cea care se ocupa cu aprovizionarea cu hrana a adapostului.

In anul 2005, un grup de medici veterinari – iubitori de animale – sub indrumarea dr. veterinar Mihaila Constantin au pus bazele Asociatiei Chinologice Canis, obiectivul lor fiind de rezolvare a situatiei cainilor comunitari din Deva si judetul Hunedoara prin transformarea programelor de sterilizarea din cadrul adapostului in programe de management a cainilor comunitari in vederea scaderii eficiente a numarului acestora si de initiere a unui program de protectie a animalelor abuzate si de preventie a cruzimii fata de animale.

Datorita colaborarii celor doua asociatii, a fost posibila sterilizarea unui numar de peste 400 de caini din fonduri proprii.

Asistenta in cadrul cabinetului veterinar de la adapost este asigurata de medici veterinari – membrii ai Asociatiei Chinologice Canis.

Dar adevaratele suflete care au grija de alte peste 400 sufletele de caini sunt cei doi ingrijitori actuali ai adapostului: Ilona (nu credem ca exista o fiinta care sa iubesca atat de mult animalele ca ea) si Liviu; Ilona ocupandu-se si de partea de tratamente a cateilor aflati sub supraveghere medicala. Din pacate, cei doi ingrijitori (care locuiesc in conditii improprii si sunt slab remunerati) trebuie sa se imparta zilnic intre catei si treburile gospodaresti specifice adapostului deoarece exista foarte putini voluntari. Dorim sa facem apel catre iubitorii de animale care au timp liber si doresc ca sunt asteptati la adapost de sute de suflete care asteapta o mangaiere, o vorba buna.

Adresa de email :

Un comentariu

Daca la adăpost este cățelul care a fost distribuit pe Facebook va rog să mă contactați.Se numește Grivei are cip și caninul drept ieșit peste buza. L-am văzut în grupul ,,animale pierdute Deva Locuiesc in Archia.A fost văzut în 14 februarie în zona panaur în Deva Multumesc
M