acum 15 ani

Săptămâna internaţională a vieţii sălbatice, sărbătorită în acest weekend la Grădina Zoologică Bucureşti

Asociaţia Ecosophia şi Grădina Zoologică Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Capitalei şi a Asociaţiei Environ, organizează cu ocazia “Săptămânii internaţionale a vieţii sălbatice” în perioada 10-11 octombrie 2009, evenimente distractive dar şi educative, atât pentru copii cât şi pentru adulţi, cu toţii iubitori de animale.
Foto (1)
Săptămâna internaţională a vieţii sălbatice, sărbătorită în acest weekend la Grădina Zoologică Bucureşti Vezi Galerie Articol

În premieră, se va juca spectacolul ZOOMBAZA, avându-i ca protagonişti pe actorii Marina Neagu, Raluca Jugănaru, Dan Clucinschi, Andrei Constantin şi Cristian Oprea, în regia Dianei Dimian.

Spectacolul va spune povestea Grădinii Zoologice Bucureşti şi a animalelor care locuiesc în ea.

Îi veţi recunoaşte pe condorul Raoul, pe tigrul Luna şi leul Mark, lebăda Hermina, dar şi maimuţica Sufleţel. Vom face cunoştinţă şi cu un animal mai ciudat, “Monstrul Indiferenţei”, un animal care nu numai că nu este pe cale de dispariţie ci se înmulţeşte fără măsură, chiar printre noi.

Vor fi prezentate într-un mod neconvenţional animalele sălbatice care locuiesc în amplasamentele Grădinii Zoologice şi vor fi organizate concursuri cu premii surpriză şi o mulţime de alte activităţi tematice.

“Câştigă dacă ştii!” va fi tema primei zile. Pe 10 octombrie, vizitatorii, îndrumaţi de voluntari, vor cunoaşte animalele din grădină din perspectiva locului lor în natură şi a importanţei lor pe lume. Pentru că este anul carnivorelor mari, lupul, ursul şi râsul, marile carnivore de la noi, vor fi în centrul atenţiei.

Duminică, 11 octombrie, tema zilei va fi „Zoo-Mania” , drept pentru care intrarea copiilor costumaţi în animale este gratuită! Pe urmă vor urma parada costumelor, lecţiile de dans şi ZOOMBAZA, primul spectacol dedicat sută la sută Grădinii Zoologice Bucureşti.

Pe parcursul celor 2 zile vor fi ateliere de face-painting şi baloane modelabile.

“Biletul de intrare” în zona unde se vor desfăşura cele două activităţi este un animăluţ de pluş pe care să îl donaţi. Toate jucăriile adunate vor fi ulterior donate unui centru de plasament.