acum 14 ani

Sfaturi privind sanatatea dentara a cainelui

Efectele pe termen lung ale bacteriilor din placa pot produce boli paradontale precum gingivita si paradontoza.

Pastrarea dintilor cainelui dumneavoastra curati si sanatosi este foarte importanta.

Dintii sanatosi ai cainelui sunt o necesitate pentru mestecarea hranei.

Stiati ca placa si tartrul se formeaza pe dintii cainelui la fel ca si pe ai dumneavoastra?

Efectele pe termen lung ale bacteriilor din placa pot produce boli paradontale precum gingivita si paradontoza.

Daca nu primeste ingrijiri dentare regulate, cainelui dumneavoastra ii pot cadea dintii si poate face boli ale gingiilor.

Unele din problemele dentare sunt cauzate de o manipulare genetica eronata. Alti caini pot dezvolta o serie de probleme dentare din cauza varstei si a ranirilor. Oricare ar fi cauza, curatati dintii cainelui cel putin o data pe saptamana si urmati unele din sugestiile urmatoare pentru cele mai bune rezultate:

1. Obisnuiti-va cainele sa ii fie curatati dintii inca din vreme- de fapt, cu cat mai devreme, cu atat mai bine.
2. Una din metodele de a curata dintii cainelui este sa ii frecati cu o bucata de tesatura umeda, de cateva ori pe sapatamana.
3. Exista produse de curatat dintii care se potrivesc peste degetele stapanului cainelui. Unul dintre aceste dispozitive este din cauciuc, putin mai mare decat degetul aratator, cu striatii mici, de cauciuc pe el. Celalalt are o perie pentru ca dumneavoastra sa ii puteti peria dintii folosind doar pasta de dinti speciala pentru caini.
4. Vorbiti cu medicul veterinar despre curatarea profesionala a dintilor cainelui dumneavoastra. Acesta ii examineaza dintii la controlul anual, dar nu asteptati sa apara boli dentare pentru a programa cainele la controlul dentar.
5. Stiati ca respiratia urat mirositoare poate fi un semnal pentru o potentiala boala? Aceasta indica adesea prezenta unor bacterii in gura.Pentru a reduce aceasta respiratie urat mirositoare procurati produse speciale care ii fac respiratia sa miroasa mai bine. Si, bineinteles, mergeti la veterinar.
6. Oferiti cainelui deserturi sau produse comestibile care sunt destinate indepartarii placii de pe dinti si pentru prevenirea tartrului. Un alt sfat minunat: oferiti cainelui mancare tare, uscata, crocanta in dieta obisnuita pentru a ajuta la curatarea depozitelor de placa.

Bolile de dinti lasate netratate pot conduce la o expectanta de viata mai scurta a cainelui dumneavoastra. Pot exista consecinte mai serioase precum: imbolnavirea organelor interne, probleme de inima, de rinichi si pot provoca, in ultima instanta, decesul companionului dumneavoastra.

Cainii hraniti cu alimente tari (precum crochetele) sunt mai putin predispusi la boli ale dintilor decat cei care mananca hrana moale sau resturi alimentare de la oameni. In cazul hranei speciale pentru caini este mai putin probabil sa se produca tartru decat de la alimentele moi.

Obiceiul de a peria dintii cainelui este in mod sigur unul dintre cele mai importante sfaturi in aceasta privinta si, de asemenea, va ajuta la prevenirea si incetinirea bolilor dentare ale catelului dumneavoastra.

Un comentariu

Eu chiar am probleme cu ciobanescul meu !Dar va fi f. greu sa folosesc periajul dintilor! El nu are dintii albi ,asa cum vad aproape la toti cainii de pe strada,ai nimanui !Eu il am de mic si de la inceput am vazut ca dintii lui sunt maronii.Acum stiu de ce…. la inceput[un an ,doi] i-am dat hrana moale!Apoi i-am dat combinat,dar dintii nu s-au curata![are 6 ani deja !]Multumesc pentru sfaturi !