15 Feb 2012

Şi câinii au carnavalul lor

Carnaval cu caini

Câteva zeci de patrupede au defilat la Rio de Janeiro, în ritm de samba şi purtând costume care mai de care mai colorate. Câinii au invadat plaja Copacabana alături de stăpânii lor, relatează AFP.

Familii întregi au venit pe ţărmul mării cu animalele lor de companie. De rase, culori şi mărimi diferite, câinii au fost toţi îmbrăcaţi special pentru „defilarea animalelor”.Pe ici pe colo se mai putea vedea câte o pisică sau o pasăre în colivie, însă câinii au format majoritatea.

Felipe Moreira, unul din organizatorii acestei reuniuni, a spus că „bloco” – aşa cum este denumit carnavalul de stradă al animalelor – este la cea de-a zecea ediţie. „Animalele fac parte din familie şi pentru ele este o sărbătoare – se întâlnesc cu alte animale şi le place asta”, a adăugat Moreira.

Petrecerea animalelor este una din cele câteva sute de defilări populare organizate pe străzile oraşului înaintea carnavalului.

Sursa: Evenimentul de Botosani


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.