25 Oct 2009

Sibiu: Aparatură medicală performantă pentru câinii poliţişti

Câinii politişti din Sibiu au parte de ieri de tratamente şi investigaţii medicale performante, după ce Centrul Chinologic a fost dotat cu mai multe aparate medicale veterinare.

Veterinarii Centrului Chinologic sunt încântaţi de noile echipamente

Echipamentele în valoare de 20.000 de euro sunt folosite de veterinarii Centrului Chinologic Sibiu în baza unui contract de comodat cu distribuitorul Idexx Laboratories, unul dintre cei mai importanţi producători de aparatură medicală veterinară. Potrivit directorului Centrului Chinologic Sibiu, comisarul şef Crişan Mucenic Lăzureanu, cu aparatura medicală primită se vor putea diagnostica rapid diferitele afecţiuni de care ar putea suferi câinii poliţişti de serviciu, pentru tratarea lor eficientă precum şi pentru prevenirea apariţiei unor boli specifice animalelor. Centrul Chinologic Sibiu îşi propune pe viitor să acrediteze laboratorul veterinar pentru standarde internaţionale, fiind primul pas pentru înfiinţarea la Sibiu a unui spital veterinar al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Sursa: Adevarul


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.