acum 14 ani

Simptomele diareei la caini

Animalele de companie, ca si oamenii, au uneori probleme digestive. Diareea poate fi un simptom al unor mancaruri gresite sau al unui lucru mai grav. Folositi urmatoarele informatii pentru a evalua severitatea starii cainelui dumneavoastra.

Simptome:

* Daca scaunul unui caine este moale, pastos sau apos timp de 24-36 ore si nu exista alte simpotome, este cel mai probabil ca poate fi tratat acasa.
* Cateii cu diaree se pot deshidrata foarte rapid. Daca suspectati deshidratare la catelul dumnevoastra, duceti-l la veterinar imediat.
* Daca simptomele persista mai mult de 36 ore si ati incercat deja acasa remediile necesare fara succes, duceti cainele la veterinar.
* In plus daca inafara de diaree, cainele dumneavoastra are unul sau mai multe dintre simptomele urmatoare?

Scaun negru cu sange de un rosu aprins? Febra sau dureri abdominale severe? A vomitat cainele sau a avut incercari? Daca exista unul din aceste simptome, mergeti cu cainele la veterinar imediat.

* Cainele este sub tratament? Diareea poate fi uneori un efect advers al unor medicamente, Intrebati veterinarul.
* Ati schimbat dieta cainelui? I-ati dat cainelui lapte? A intrat cainele vostru in gunoi, a mancat oase sau mancare de pe masa, in special mancare picanta? A mancat folie de aluminiu? Daca acesta este cazul si nu exista niciun alt simptom, este posibil sa il tratati acasa.
* Poate cainele dumneavoastra este infectat cu paraziti intestinali. Veterinarul o sa va ceara sa duceti la analiza o proba de fecale.
* Daca cainele dumneavoastra are mai mult de 7 ani si are diaree de mai mult de 36 ore, programati-l la veterinar.

Cand duceti cainele la veterinar, duceti si o proba de fecale. Puneti o jumatate de lingurita de fecale intr-o punga de plastic. Proba nu trebuie sa fie mai veche de 18 ore.

Veterinarul va examina cainele, acordand atentie deosebita tubului gastro-intestinal. Se poate cere analiza sangelui, a fecalelor si a urinei. Daca veterinarul suspecteaza obstructia intestinala, este posibil sa fie nevoie de raze X, ecografie abdominala sau endoscopie. Se va proceda la administrarea de fluide intravenos sau subcutanat in cazul in care cainele este deshidratat.

Diareea care nu raspunde la tratamentul obisnuit cere investigatii suplimentare, pentru ca multe boli pot avea ca simptom diareea. Totusi, cele mai intalnite cause ale diareei sunt schimbarea dietei si infectiile bacteriene.

Remedii pentru acasa

Pentru cainii adulti care refuza mancarea pentru 24-48 ore, dati-le apa sau supa de legume sau pui (doar zeama).

Dupa 24 ore, dati-le mese mici si dese cu mancare usoasa ca: pui cu orez fiert, branza de vaci, supa de pui cu paine. Treptat, introduceti mancarea lor obisnuita. Asigurati-va ca mancarea este la temperature camerei. Daca nu vedeti nicio imbunatatire, mergeti la veterinary in urmatoarele 24 ore.

Dati cainelui dumneavoastra cantitati mici de iaurt. Daca refuza iaurtul lasati-l sa linga iaurtul de pe degetul dumneavoastra. Va ajuta la refacerea florei intestinale. Suplimentele cu bacteria Lactobacillus acidophilus va ajuta in acelasi fel.

Un comentariu

Am castrat catelusa vinera trecuta. si 2 zile a avut scaun moale si azi a avut scaun negru. Inca nu i-a scos atele, si imi e frik sa nu fie vreo hemoragie interna. Abia maine dimineata e doctorul la cabinet si imi e frik sa nu pateasca ceva. Oare de la anestezie? Care oare sunt cauzele?