20 Mar 2010

Spectacolul de teatru „Je me sers d’animaux pour instruire les homes” / „Ma folosesc de animale pentru a-i educa pe oameni”

Centrul Cultural Francez din Iasi prezinta O lectie de viata: „Je me sers d’animaux pour instruire les homes” / „Ma folosesc de animale pentru a-i educa pe oameni” – piesa de teatru dupa fabule de La Fontaine.

Spectacol sustinut de Compania „Aigle de sable”

Montaj: Alexandre Palma Salas

Cu: Milena Vlach (Francine), Ilios Chailly (La Fontaine), Marjolaine Cambon (muziciana).

Dupa succesul turneului de anul trecut cu piesa Sganarelle sau incornoratul imaginar, compania de teatru baroc Aigle de sable revine in Romania cu o noua creatie. Je me sers d’animaux pour instruire les hommes / Ma folosesc de animale pentru a-i educa pe oameni este o piesa de teatru dupa fabule de La Fontaine.

Zece fabule, care pun in scena animale, formeaza intriga ascunsa a acestui spectacol. De fiecare data, cel puternic (sau cel care se considera astfel) se opune celui slab, intr-un duel in care miza este libertatea sau viata insasi. Lupul, Cainele, Mielul, Cocosul, Vulpea, Leul, Musca, Sobolanul sau Furnica iau rand pe rand cuvantul in aceasta comedie « intr-o suta de acte diferite », deopotriva comica, cruda si poetica.

In scena sunt prezente doua personaje, La Fontaine si Francine, dublate de o prezenta aparte care este muzica. Acordurile de spineta genereaza o energie aparte care da viata fabulelor, puncteaza situatiile si pune in valoare cuvintele.

Sursa: Ziarul de Iasi


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.