24 Feb 2010

Timişorenii sunt invitaţi la demonstraţii de salvare

Cu ocazia Zilei Protecţiei Civile, timişorenii vor putea asista, sâmbătă, pe malul canalului Bega, în zona Terasei Flora, la demonstraţii de dresaj cu câini folosiţi la operaţiunile de salvare, simularea unor acţiuni de salvare în diferite situaţii de urgenţă şi prezentarea de tehnici de acordare a primului ajutor.

Ziua Protecţiei Civile în România se sărbătoreşte în data de 28 februarie, dar demonstraţiile organizate de reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Timişoara, de la Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de voluntariat „SALVO”, vor avea loc sâmbătă, în 27 februarie, cu începere de la ora 10, în zona Terasei Flora – Podul Tinereţii (Debarcaderul Pelican), pe malul canalului Bega.

Vor avea loc demonstraţii interactive constând în simularea unor acţiuni de salvare în diferite situaţii de urgenţă, învăţarea unor tehnici specifice de acordare a primului ajutor, activităţi demonstrative de dresaj cu câini rescue, efectuate de către echipele specializate pe tipuri de risc – cercetare-salvare pe cursuri de apă, cercetare canină şi salvări din medii periculoase, spune Iulian Găurean, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: Timisoara Online


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.