16 Sep 2010

Un parc din Anglia este iluminat cu excremente de câine

Un parc din Cambridge, Marea Britanie, este iluminat cu ajutorul câinilor, mai exact cu… ce lasă în urmă. Dispozitivul, denumit ‘Park Sark’, transformă excrementele în gaz iluminant pentru lămpile din parc.

Stăpânii care îşi plimbă patrupezii prin acest parc sunt îndemnaţi să strângă excrementele, să le pună în punguţe biodegradabile şi apoi să le arunce în dispozitiv. Acesta le transformă în gaz metan cu ajutorul unor bacterii anaerobe, iar gazul este folosit mai departe la luminarea parcului. Bacteriile sunt păstrate într-un container subteran, iar metanul ajunge la lămpi prin conducte.

‘Park Sark’ a fost creat de artistul conceptual Matthew Mazzotta. Echipa sa speră ca metanul furnizat să aibă destulă energie cât să lumineze lămpile, astfel că proiectul să poată fi implementat şi în alte zone.

Sursa: Libertatea


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.