28 Oct 2009

Varsta maturizarii sexuale la caine

Intrebare: La ce varsta atinge cainele maturitatea sexuala?

Varsta maturizarii sexuale la caine

Raspuns: Cateii masculi prezinta un comportament cu tenta sexuala (monta) inca de la varsta de 3-4 luni, insa nu este prezenta productia de sperma. De altfel, acest comportament dispare cel mai adesea intr-un timp relativ scurt, pentru a reaparea la varsta pubertatii. Jumatate din masculii adulti prezinta comportament sexual pana la varsta de aproximativ 5-6 luni cand sunt deja capabili de reproductie. Este de notat faptul ca unii caini se pot reproduce si inaintea varstei de 5 luni – aceasta varsta reprezinta o medie.

Femelele devin mature sexual (intra in rut) intre 5 si 12 luni. Cainii de rasa mica tind sa intre in rut la varsta de 5-6 luni, in timp ce cainii apartinand raselor de talie mare intra in rut in jurul varstei de 18-24 luni.

Desi majoritatea cainilor sunt maturi sexual la varsta de 1 an, este bine sa nu fie supusi montei decat dupa ce implinesc varsta de 2 ani.Publicat de: Cogeasca Ioana

Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.