5 Mar 2010

Vedetele au gătit sushi pentru animalele fără stăpân

CAMPANIE. O iniţiativă a Asociaţiei GIA a adunat mai multe vedete într-un club bucureştean. Lumea mondenă s-a pus pe gătit mâncare vegetariană în sprijinul câinilor fără stăpân.

Câteva vedete au lăsat grija vieţii mondene în sprijinul unei campanii organizate, miercuri seara, de Asociaţia GIA (Group Initiative for Animals). Împreună cu cei trei bucătari de la Flavours, Monica Columbeanu, Gina Pistol, Nuami Dinescu şi Giulia Nahmany au gătit sushi vegetarian pentru a sprijini campania de ajutorare a câinilor fără stăpân şi a animalelor de care are grijă GIA.

Au asistat la eveniment, fără să îndrăznească să-şi strice manichiura, Cristina Ţopescu, Giulia Anghelescu (se reface după o operaţie la picior), Bianca Ioniţă, Oana Mareş-Viziru, Dana Săvuică, Cristina Cioran, dar şi Tavi Colen, fostul Talisman, care actualmente se află în plină promovare.

„Improvizaţii” cu legume, orez şi vedete

Show-ul culinar a început, cum altfel, cu o întârziere considerabilă. Motivul – e greu să aduni la aceeaşi oră şi în acelaşi loc atâtea vedete. Fosta VJ-iţă Ela i-a scuzat pe absenţii nemotivaţi (printre care s-au numărat Cosmina Păsărin şi Dan Capatos) şi a încercat să anime audienţa, care s-a strâns timidă în jurul celor trei tineri bucătari Flavours.

Şi pentru că trebuiau să gătească ceva uşor şi fără carne („din respect pentru animale”), băieţii s-au pus pe făcut sushi vegetarian. Le-a sărit în ajutor Gina Pistol, care a rulat foarte senzual lunguieţele bucăţi de mâncare. Mai mult gustând decât gătind, fosta vedetă „Playboy” a mărturisit că nu prea petrece din preţiosu-i timp în bucătărie, dar că e o ocazie bună să înveţe câte ceva.

După ce şi-a înmuiat mâinile în oţet, actriţa Nuami Dinescu a luat cu asalt masa bucătarilor şi, cot la cot cu ei, a executat rapid câteva bucăţi zdravene de sushi, ba chiar şi câteva „improvizaţii” culinare.

Nicio noutate despre divorţul familiei Columbeanu

După ce a făcut un rulou, Monica Columbeanu s-a declarat mulţumită şi s-a pus pe dat interviuri televiziunilor care o asaltau cu întrebări legate de potenţialul divorţ şi mai puţin de artă culinară, animale sau evenimentul la care tocmai participa.

Scopul acestuia a fost unul caritabil. Asociaţia GIA va folosi fondurile colectate în urma voucherelor de intrare în campanii de rescue, adopţii şi sterilizare. Până acum, GIA a folosit animalele de companie şi în alte campanii, în una dintre acestea ajutând persoanele cu probleme şi nevoi speciale (persoane cu dizabilităţi, în special copii, persoane în vârstă, bolnavi) să-şi revină sau să se recupereze.

În urma evenimentului care a avut loc miercuri seara la Fratelli, GIA a strâns de la participanţi 4.900 de lei.

„Eu gătesc, de obicei, mâncare tradiţională românească. Lui Irinel, mereu îi fac ciorbă de ceapă, este preferata lui.“,
MONICA COLUMBEANU, manechin

SUSHI À LA MONI

Bucătăreasa lui Iri

Momentul cel mai „wassabi” al evenimentului culinar a fost apariţia Monicăi Columbeanu.

Asaltată de fotografi şi de cameramani, soţia lui Irinel a gătit pentru prima dată sushi, întinzându-şi mâinile lungi şi subţiri în orezul fiert.

„E pentru prima oară când fac aşa ceva”, a recunoscut doamna Columbeanu, care a adăugat că de obicei găteşte mâncare tradiţională românească, iar „preferata lui Irinel este ciorba de ceapă”, nelipsită la mesele din Izvorani.

De altfel, milionarul nu a participat la eveniment, ratând ocazia de a o vedea pe Moni „bucătărind”.

Sursa: Evenimentul Zilei


Esti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci urmareste recomandarile EcoMagazin pe Facebook sau aboneaza-te la newsletter. EcoMagazin.ro promoveaza activ practicile ecologice si campaniile societatii civile inca din 2007.