acum 12 ani

Intrebari si raspunsuri »

Cum procedez pentru igienizarea unui maidanez?

Am deja un caine in varsta de 1an si de azi am salvat din mana hingherilor de la rampa de gunoi un maidanez. Stau la bloc, deci vom locui, eu cei 2 catei si 2 copii impreuna pana ii voi gasi stapan.Ce pot face pentru a nu ne da purici sau vreo boala?O baie imi inchipui ca nu e suficient.Bani nu am prea multi fiind divortata dar vreau sa il ajut si pe maidanez.Sunt din Brasov, poate stiti vreo asociatie sa il ajute sau macar sa il sterilizeze.Multumesc
Rusu Daniela
Tel.0722855544

2 raspunsuri

Daca nu va permiteti sa il duceti la veterinar trebuie sa il deparazitati intern (pastile Cestal, Drontal sau Milbemax) si extern (pipeta Frontline, Frypryst sau Advocate/Advantix). Ideal ar fi sa deparazitati intern ambii caini in acelasi timp, daca vor sta impreuna, ca sa preveniti o eventuala reinfestare cu viermi.

De purici si capuse veti scapa in 24 de ore de la aplicarea pipetei, baie puteti sa ii faceti dupa 3-4 zile (asta daca miroase a maidan sau daca este foarte murdar).

Bolile care pot fi transmise de la animal la om se numesc zoonoze. Pentru linistea voastra, puteti sa ii faceti un vaccin antirabic, nu costa mult. In rest, pastrati igiena casei (parazitii intestinali se iau prin contactul cu fecalele).

Cunosc o singura asociatie de protectia a animalelor din Brasov, A.N.U. (Animals Need Us): http://www.animalsneedus.ro/
Email:
Telefoane: 0741.976.027; 0727.209.291
E posibil sa va ajute atat cu operatia si vaccinul cat si cu adoptia, daca aveti posibilitatea sa il tineti cat timp i se cauta stapani.

Va felicit pentru gestul facut, mult succes!

E obligatoriu sa deparazitati ambii caini in acelasi timp, si intern si extern. Puricii si capusele pot migra foarte usor de la un caine la celalalt, mai ales daca stau impreuna.
Cantariti cainele (il luati in brate si va suiti pe cantar, apoi scadeti greutatea dvs.) si-i luati pastile in functie de greutate. Deparazitarea interna se face in doua reprize, la interval de doua saptamani. Daca cainele dvs. a fost deparazitat intern in ultimele 6 luni, atunci pentru el e suficienta o singura repriza de pastile.
Deparazitarea externa (pipeta) e si ea in functie de greutatea animalului.