acum 12 ani

Intrebari si raspunsuri »

Ce pot face?

am o catelusa rasa cocker in varsta de 12 ani care anul trecut a fost operata de piometru.saptamana trecuta am observat ca in zona mamara i-a aparut un chist,am fost imediat la medic care mi-a zis ca este de marimea unei boabe de strugure,ca nu este prins de musculatura,ca ea daca a fost operata teoretic nu mai are ce sa o alimenteze si sa o tin sub observatie sa revin la control peste 2 saptamani.nu stiu ce sa fac sa mai cer parerea unui doctor?cat sa astept ca sa nu fie prea tarziu?daca nu are ce sa o alimenteze de ce a aparut?

4 raspunsuri

In primul rand imi cer scuze, stiu ca nu e momentul, dar sa va fie invatatura de minte ca nu v-ati sterilizat catelusa la timp. il al doilea rand sfatul meu este sa mergeti la alt doctor veterinar.

Daca nu mai creste ar trebui lasat in pace…
Oricum o a dua (treia) opinie nu strica. Consultati si alt medic veterinar pentru care sunt recomandari bune din oras.

Laura, subscriu :) : pe viitor sa stiti si sa spuneti si altora, sterilizarea ce elimina toate riscurile de boli de domeniul asta se va face intre 6 si 9 luni, iar daca a trecut aceea perioada, cu cat mai repede cu atat mai bine! Fiecare perioada de calduri creste riscurile aparitiei piometrului, chisturilor si tumorilor mamare sau vaginale.

Bine ca ati reusit totusi sa o salvati la timp, piometrul este f.f. periculos la asa o varsta!

Mult succes! (si postati raspunsul cand aveti un diagnostic sau cand se face bine)

va multumesc pentru sfaturi.super dog o sa revin cu raspunsul si laura chiar nu e momentul

super dog am revenit:am fost la control acel chist nu s-a marit este la fel si pentru binele ei i-am facut radiografie pulmonara si analizele la sange care au iesit bune doctorul a zis ca nu se pune problema de operatie si sa o tinem sub observatie multa sanatate!