acum 11 ani

Intrebari si raspunsuri »

Catel bolnav?

avem un metis (mama-ciobanesc mioritic iar tatal-ciobanesc german), are 12ani, iar de aprox. jumatate de an sufera de un fel de pareza a picioarelor din spate. acum, de circa o luna abia daca mai iese din cusca, nu mai poate latra, … diversi prieteni mi-au spus ca se apropie sfirsitul. asa sa fie?

2 raspunsuri

Mergeti de urgenta cu el la un veterinar, sau chemati un doctor acasa. Pot fi probleme reumatice, artroze sau neurologice, probleme cu coloana, dar se pot ameliora unele, sau chiar vindeca daca nu este grav.
Oricum este foarte important sa-i asiguri un confort sporit, fiind in varsta, are nevoie de un loc calduros unde sa doarma, moale, pe o patura sau saltea, daca il dor oasele, e important daca mananca bine, daca bea apa si daca ii dati ceva suplimente pentru cainii seniori(exista foarte multe). Inteleg ca il tineti in curte, la cusca, deci ar fi bine cel putin sa nu fie legat pe lant, ceeace ar fi o trauma in plus pentru el.
Oricum daca il vede un medic, va spune imediat ce-i cu el.
E mare pacat sa-l lasati asa, fara nici un ajutor, pentru ca problemele lui poate pot fi tratate, si el moare cu zile.
Daca sunteti din Bucuresti, sunt o multime de cabinete si doctori care vin si acasa, iar o consultatie nu costa foarte mult, cativa zeci de lei.
Chiar si in alte orase sau si la tara exista veterinarul comunei sau satului.
Faceti ceva pentru el pana nu e prea tarziu, in fond este catelul care v-a slujit cu credinta si devotament 12 ani!!!
Mult succes!

din pacate … nu a mai rezistat. pacat. a fost un super catel.