acum 11 ani

Intrebari si raspunsuri »

Ce rasa e si ce varsta are?

Buna ziua, am gasit ieri o catelusa in parcarea unui magazin de constructii si nu stiu ce rasa e.
Am luat-o acasa si as vrea sa o pastrez pt ca imi place foarte mult de ea. Este pufoasa, jucausa si dragastoasa, s-a atasat foarte rapid de mine si din prima zi a vrut sa doarma cu mine in pat, cum o puneam jos pe pernuta ei si reusea sa adoarma (mangaiata pe blanita bineinteles) ma urcam in pat iar ea incepea sa tresara. Mi-a foat mila de ea si in prima noapte am cam dormit dupa programul ei, adica o ora am dormit, o ora m-am jucat cu ea pana obosea si o lua somnul iar. De fiecare data cand se trezea, se ducea si papa putin lapte, isi facea nevoile intr-un anume loc (in care si-a facut de la inceput nevoile – vreaus a o invat sa faca afara dar mai trebuie sa lucrez inca) apoi venea, ridica labutele din fata pe pat si incepea sa scheune. O adormeam langa mine pe pat si apoi o mutam pe pernuta ei jos, si tot asa. Niste vecini mi-au spus ca ar fi metis de ciobanesc caucazian de aproximativ 2-3 luni, dar nu stiu ce sa cred. Mananca orice ii dau, doar ca se scarpina pe burtica si isi musca picioarele din spate uneori, desi e curata si cat am cautat eu nu am gasit nici un purice pe ea.
Am pus niste poze pt a o vedea si dumneavoastra si poate reusiti sa imi spuneti ce rasa ar putea fi si cam ce varsta are. Unele sunt facute cand dormea pt ca e foarte activa cand e treaza si roade tot in jurul ei.

http://imageshack.us/photo/my-images/543/fotografie0007u.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/820/fotografie0008zl.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/248/fotografie0020b.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/94/fotografie0024u.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/233/fotografie0025g.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/717/fotografie0026a.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/210/fotografie0029r.jpg/

Multumesc!

Un raspuns

Felicitari pentru gestul de adopta.
Din poze pare sa aiba pana in 2 luni, dar un medic veterinar iti poate spune mai exact ce varsta are dupa ce il vede pe viu. Poate va semana la maturitate la culoare cu vreo rasa, dar sa nu iti imaginezi ca e mai prejos daca e un metis. Eu insa ma indoiesc ca va ajunge la dimensiunea unui ciobanesc caucazian.

Sfatul meu este sa mergi cu el cat mai curand la un medic veterinar pentru a incepe schema de vaccinare si pentru a-l deparazita. Daca il scoti afara nevaccinat risti sa ia boli dificil de tratat mai apoi, in special parvoviroza si boala Carre(jigodie). Iar riscul in cazul unui catel nedeparazitat este sa faca diaree, sa se anemieze iar parzitii intestinali pot fi “luati” si de om.

In ceea ce priveste alimentatia, ar fi bine sa renunti la laptele de vaca pentru ca nu e indicat la catelusi, nu se digera bine si nu contine tot ce-i trebuie. Mai bine ii faci orez fiert cu bucatele de carne de pui, morcov si albitura sau, si mai bine, il treci pe o hrana uscata pentru catelusi (Acana, Bosch, Belcando, Equilibrio, Guabi sau Royal Canin).

Mersul la veterinar e o prioritate, atat pentru sanatatea catelului cat si a familiei voastre.