Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

acum 11 ani

Consilierii locali sătmăreni au aprobat regulamentul privind gestionarea câinilor comunitari

Consilierii locali sătmăreni au aprobat regulamentul privind gestionarea câinilor comunitari

Consilierii locali sătmăreni au aprobat regulamentul privind gestionarea câinilor comunitari

33 de proiecte au fost suspuse dezbaterii la şedinţa de ieri a CL Satu Mare

Joi, 28 februarie 2013, consilierii locali sătmăreni s-au întrunit în şedinţa ordinară din această lună, pe ordinea de zi fiind iniţial 31 de puncte cu tot cu Diverse, dar la începutul şedinţei, Executivul a avut de făcut două modificări, introducând două noi proiecte. Şedinţa a fost condusă de consilierul Florin Iura, lipsind de la ea Nits Janos, Adrian Albu, Radu Roca şi Valeriu Bancea. Toate proiectele supuse la vot au primit undă verde din partea consilierilor locali, primarul Dorel Coica menţionând la finele şedinţei că reuşita şedinţei este rezultat al bunei colaborări, al muncii pe care consilierii au depus-o în ultimele două săptămâni în care au studiat aceste proiecte.

Primul proiect, tocmai introdus pe ordinea de zi, a fost cel privind încetarea mandatului consilierului Ioan Ardelean. Acesta şi-a înaintat decizia de a demisiona, fiind în situaţie de incompatibilitate.

Cimitir pe strada Aurel Vlaicu

A fost aprobat de consilierii locali şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei PUZ “Amenajare cimitir uman”, situat în extravilanul municipiului Satu Mare, zona Aurel Vlaicu DN 19A adiacent drumului de ocolire Satu Mare – Lazuri. Terenul extravilan se trece în intravilan, parcela fiind de 40.593 mp. Aici se va face un cimitir uman cu capelă, sală de pomeni, clădire administrativă, ateliere cu casă paznic, cavouri cripte. Cimitirul va avea 48 de locuri de parcare, zonă de protecţie sanitară şi va fi echipat tehnico-edilitar. Consilierul Lang Ladislau, după ce şi-a exprimat bucuria că se fac astfel de demersuri având în vedere că în municipiu sunt cimitire necorespunzătoare, a adresat următoarea întrebare< “Aceste cimitire private vor fi exploatate de întreprinzători particulari. Ce se întâmplă în cazul în care dau faliment?”. Colegul său, Masculic Csaba, i-a explicat că a discutat despre acest aspect cu Valeriu Bancea, care e avocat, şi există o lege care spune că destinaţia acelei suprafeţe nu se schimbă chiar dacă firma administratoare dă faliment.

Diverse< servicii stomatologice gratuite pentru elevi

La punctul Diverse au fost ridicate o serie de probleme. Consilierul Cosmin Raţiu a atins patru< “Satu Mare este singurul judeţ din Transilvania care nu are servicii stomatologice gratuite prin cabinete şcolare pentru copiii din clasele I-VIII. Cer sprijinul Executivului în acest sens şi pregătesc un proiect. Sper ca peste trei ani să ne mândrim cu ceea ce am realizat”. A cerut totodată să se ia măsuri împotriva prafului de pe marginea străzilor, împotriva autoturismelor parcate în zona sensului giratoriu, maşini ce nu respectă regulile de circulaţie, sau pe trotuare, aici dând exemplu maşinile de lux parcate mai ales sâmbătă seară pe trotuarul de vizavi de Grand Mall.

Primarul a declarat că susţine înfiinţarea de cabinete medicale stomatologice în şcoli< “Am fost director al Direcţiei de Sănătate Publică şi am fost tot timpul pentru înfiinţarea acestor servicii, dar m-am lovit mereu de conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi. Această conducere a refuzat în mod sistematic înfiinţarea reţelei”.

Georgo Butka cere restricţionarea accesului din primărie pe anumite site-uri< Facebook, Messenger etc

Vizibil enervat de faptul că nu a reuşit să deschidă un document pe care să îl citească în plen, consilierul Masculic Csaba cere Primăriei să ia măsuri pentru a scăpa de viruşii informatici< “Colegul meu, Gergo Butka, a depus o cerere în acest sens la Primăria Satu Mare. Zilnic ne intră în SPAM o mulţime de materiale cu viruşi de la primărie”. Consilierul Georgo Butka a declarat că o soluţie eficientă ca serverul primăriei să nu mai fie permanent virusat este restricţionarea accesului din primărie pe anumite site-uri. Este vorba de Facebook, Yahoo Messenger şi alte reţele de socializare.

Primarul Dorel Coica a anunţat în încheiere că în perioada 11-23 martie, la Satu Mare vor avea loc “săptămânile curăţeniei”, cetăţenii urmând să primească mai multe informaţii despre această campanie.