acum 11 ani

Primăria Tîrgu Neamt a încheiat un contract cu o firmă pentru prinderea si transportul maidanezilor

Primăria Tîrgu Neamt a încheiat un contract cu o firmă pentru prinderea si transportul maidanezilor

Primăria Tîrgu Neamt a încheiat un contract cu o firmă pentru prinderea si transportul maidanezilor

Astăzi este programată o nouă actiune de prindere a cîinilor fără stăpîn • Primăria Tîrgu Neamt a încheiat un contract cu o firmă pentru prinderea si transportul maidanezilor •

Primăria Tîrgu Neamt va derula astăzi o nouă actiune de prindere a cîinilor fără stăpîn de pe raza localitătii. Sînt vizate în primă fază zonele cu cele mai frecvente reclamatii, cum ar fi parcul de lîngă Casa Culturii si perimetrul blocurilor din spatele restaurantului Central. Hingherii vor reveni în oras de cîte ori va fi nevoie, în functie si de posibilitătile de plată ale primăriei. Viceprimarul Traian Humulescu a declarat că a fost încheiat un contract cu o firmă din Secuieni, judetul Neamt, care se va ocupa de capturarea si transportarea maidanezilor la padocul societătii, care dispune de conditiile necesare de cazare, precum si de serviciile unui medic veterinar. Orasul are un adăpost pentru cîinii fără stăpîn în zona gropii de gunoi, dar acesta nu poate fi utilizat în sezonul rece, fiind realizat sub forma unor custi acoperite, aflate în aer liber. „Vin tot mai multe persoane care sînt muscate de cîini, de aceea se vor desfăsura astfel de actiuni de colectare a acestor animale de pe raza orasului pînă numărul lor se va reduce. Se va actiona pe sectoare, în tot orasul.

Vom începe cu Grădina Publică, fiindcă trebuie să asigurăm linistea bunicilor si părintilor care se plimbă cu copiii în parcul de lîngă Casa Culturii. De asemenea, va fi vizată în mod special si zona scolilor si liceelor din oras“, a afirmat Traian Humulescu. În opinia sa, sînt necesare si actiuni de prevenire a aducerii de cîini în oras, fiindcă din timp în timp se observă exemplare noi prin localitate, transporturile de maidanezi descărcate la marginea orasului zădărnicind eforturile si cheltuielile făcute de administratia tîrgnemteană. De aceea a solicitat Politiei Locale ca în programul de activitate să includă si monitorizarea intrărilor în oras, pentru a depista si sanctiona persoanele care se fac vinovate de astfel de fapte. Viceprimarul a făcut un apel si la locuitorii urbei să sesizeze rapid autoritătile dacă observă vreo masină care descarcă cîini în zona orasului si să comunice politiei locale numărul de înmatriculare al autovehicolului pentru ca făptasii să poată fi identificati si sanctionati. „Îi rugăm pe toti locuitorii orasului să se implice în actiunea asta, iar orice caz să ne fie anuntat la telefon“, a transmis vicele tîrgnemtean. A remarcat faptul că sînt persoane care dau mîncare animalelor pe domeniul public, determinîndu-le să se stabilească în zonele respective. „Sînt oameni care hrănesc cîinii. Sîntem de acord, dar să îngrijească aceste animale la domiciliul lor, nu pe domeniul public“, a mai spus viceprimarul.