acum 14 ani

Câinii fără stăpân invadează Timişoara

Printre blocuri, la ghenele de gunoi, prin parcuri şi pe străzi. Câinii vagabonzi au împânzit Timişoara. Peste 100 de persoane ajung în fiecare lună, la spital, muşcate de patrupedele lăsate libere. Mai mult decât atât, nici în unităţile sanitare oamenii nu scapă de câinii fără stăpân.

Grav este că invazia câinilor vagabonzi nu ocoleşte nici unităţile sanitare din Timişoara. Chiar şi la Spitalul “Victor Babeş”, locul unde persoanele muşcate de patrupede vin să se vaccineze antirabic, îşi duc veacul câţiva maidanezi. Pacienţii de aici susţin că le este frică să iasă din spital, mai ales pe timp de noapte.

Conducerea spitalului recunoaşte că aceşti câini reprezintă un pericol pentru oamenii care intră în unitatea sanitară, însă, ori de câte ori patrupedele au fost ridicate de firma de ecarisaj din oraş, alţi câini vagabonzi le iau locul.

Pentru ca patrupedele să fie ridicate din curtea spitalului de boli infecţioase, firma de ecarisaj a cerut conducerii unităţii suma de aproximativ 600 de lei pentru fiecare câine, bani pe care spitalul abia reuşeşte să-i plătească.

Anul trecut, la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara au ajuns aproximativ 1.500 de persoane după ce au fost muşcate de patrupedele fără stăpân din oraş.