acum 14 ani

Intrebari si raspunsuri » , ,

Câinii fără stăpân nu mai pot fi ţinuţi la adăpostul Primăriei Brasov

Cea mai bună soluţie pentru câini este adopţia

Câinii vagabonzi nu pot fi îngrijiţi pe bani publici dupa ce stau mai mult de şapte zile în adăpostul Primariei. Angajaţii Serviciului pentru Gospodarirea Animalelor trebuie să încalce această lege, dacă vor s-o respecte pe alta, care le interzice abandonarea maidanezilor. Hingherii n-au decât să caute oameni miloşi, care să contribuie din banii lor la întreţinerea patrupedelor fără proprietar.

Legal, termenul maxim până la care un câine fără stăpân poate fi revendicat sau adoptat este de şapte zile după momentul în care a ajuns la adăpostul Primăriei. În mod normal, angajaţii Primăriei ar trebui să euthanasieze toţi cei 60 de câini care sunt la azil de anul trecut. N-au voie, spune o altă lege.

Ca să hrănească şi câinii care stau la azil de mai multe luni, Primăria a beneficiat până acum de sprijinul Asociaţiei Milioane de Prieteni. Câinii au fost sterilizaţi, hrăniţi şi curăţaţi pe banii acestei organizaţii.

Soluţia este ca oamenii să adopte aceste animale. Anul trecut însă, niciun braşovean nu s-a arătat interesat să îşi asume răspunderea îngrijirii vreunui maidanez. În acest an, abia au fost adoptaţi doi câini fără stăpân.

4 raspunsuri

Ce sa-ti spun…reantoarcerea in teritoriu nu e abandon.Mai studiati legile,hingherilor,inainte sa dati de-astea in mass-madia,chiar si aici!!!

Deci:sterilizati si reantorsi in teritoriu,cea mai ieftina metoda!!!

“cineva” a observat bine diferenta! auzi la ei “se tem sa nu incalce legea prin abandon” de-a dreptul hilar! cand au incalcat-o insa eutanasiind nu se mai temeau?!

Nu mai lasati cainii fara stapani pe strazi.Sunt periculosi.Cu cine le da de mancare ii pazesc si se joaca ,dar pe cine nu cunosc,se dau la ei.La tot pasul,oare,trebuie sa umblam cu oase in buzunar?