acum 14 ani

Intrebari si raspunsuri »

Catelul meu are demodecia?

Am un catel pekinez… D 7 luni. De o luna d zile a inceput sa ii cada parul si i-a aparut o bubitsa la nivelul buzei inferioare. Acum am descoperit deasupra membrului stang fata o bubitsa destul de mare. Am dus-o la veterinar si i-a administrat 3 injectii si mi-a recomandat canider u si un ulei vitaderm cu adiministrare orala. Dupa c am administrat uleiul i-am dat cu unguentul respectiv si la nici 2 min toata fata catelului s-a umflat iar locul respectiv s-a inrosit… De ce? … Este posibil sa fi facut o reactie adversa la acest unguent? Tin sa precizez k am aplicat comprese cu apa rece so s-a mai desumflat.

2 raspunsuri
Marius Munteanu 6 iunie 2010 la 1:03 am

Simptomele indica foarte clar o reactie alergica la ulei sau la unguent. Nu mai repeta tratamentul si mergi din nou la medic.Tratamentul trebuie schimbat.

nu e alergie,e reactie la canider u.si eu am un mops care are demodecie si la prima aplicare cu canider u i s-a inrosit pielea.oricum,e o boala care se trateaza foarte greu si in plus poate sa reapara oricand dupa ce se vindeca.eu am schimbat veterinarul dupa ce am fost de 3 ori la el si a zisca nu e nimic important.la a4a vizita am insistat sa i se faca un raclaj,si am avut dreptate:era demodecie.acum facem tratament si cu amilaz(baite cu amilaz).e fff neplacut,in plus,saptamanal facem si injectii.sper sa se amelioreze.va dau un sfat:MARE GRIJA de unde va luati puiutii,deoarece e o boala genetica si cei care sufera de demodecie NU ar trebui sa fie lasati sa faca pui pt ca si puiutii lor vor avea probleme cu aceasta boala.