acum 13 ani

Intrebari si raspunsuri »

Alergie

Buna seara, ma numesc Irina si am un catel talie medie. De ceva luni incoace a inceput sa aiba niste bubite pe piele, si se scarpina f tare la ochi, iar de curand are o ureche rosie, urat mirositoare si murdara (oricat l as sterge mizeria se formeaza la loc f repede). Am mers cu el la doctor dar nici un rezultat, as dori sa mentionez ca nu stau in Romania si nu prea am incredere in medicii de aici. Se fac cumva analize pt a stabili la ce este alergic??? Va multumesc mult de tot si sper sa primesc raspuns

3 raspunsuri

S-ar putea ca ceea ce are cainele tău să nu fie alergie.
Despre problema de la ureche: http://www.animalutze.com/articole/catel-cu-infectie-la-ureche.php
Revin cu ceva detalii mai târziu,acum trebuie sa plec!

Am revenit.
La ureche,mai poate fi doar râie auriculară,insă cred că este otită.
Iar cu alergia,eu am un caine care vreo 2 ani mi-a fost diagnosticat cu alergie.I-am facut numeroase tratamente,i-am tinut diete,care de care mai scumpe si mai naturale…până mi-am dat seama că trebuide sa-i fac analize,să văd la ce e alergic.Am intrebat doctorul la care mergeam,și mi-a spus ca se pot face asemenea analize.Am mers cu câinele la Clinica din cadrul Facultătii de Medicina Veterinară din București,iar acolo,după ce mi l-a văzut medicul,mi-a spus că nu pare a fi alergie,ci o micoză.
I-am făcut raclat dermic,iar in baza acestei probe,următoarele analize:
-examen parazitologic;
-examen bacteriologic;
-antibiogramă;
Toate aceste in vestigații m-au ajutat să imi vindec cătelul,care fusese diagnosticat cu alergie,el având de fapt microsporie.
Insă poate fi și demodecie,si/sau piodermita stafilococică,cum am mai avut un caz,depistat si vindecat tot in urma acestor analize,după ce fusese diagnosticat tot cu alergie!
Și probabil că poate fi și alergie,sau orice altceva.
Insă până nu ii faci analize,nu poți știi cu siguranță.
Succes!

Aici ai diverse date +nr tel Clinica Fac.Med.Vet.București:
http://www.fmvb.ro/clinica
Poți intreba telefonic despre ceea ce te interesează.