acum 13 ani

Intrebari si raspunsuri »

Am un Shih-tzu de 11 luni si mi se pare cam marisor….

Are 10/11 kg si  in lungime cam 35 cm si am inteles k normal ar fi fost sa aiba max. 8…..nu stiu, s-a dezvoltat un pic mai mult. O fi normal? Oare nu e rasa pura, si m-or fi pacalit ce-i de unde l-am cumparat? Mentionez ca are toate caracteristicile rasei (aspect, gesturi etc.) dar am impresia ca a depasit cu putin dimensiuniile specifice unui shi-tzu (este mascul).

3 raspunsuri

Caracteristicile despre care vorbesti sunt standardele rasei de concurs. Catelusul poate fi mai mare sau mai mic, fapt ce variaza in functie de hrana si miscarea pe care o face, cat si de genele mostenite de la parinti (i-ai vazut parintii?).

In principiu, daca te-au pacalit cei de la care l-ai luat nu schimba cu nimic catelul in sine. El nu are nicio vina si te iubeste la fel de mult ca si un catel de rasa.

Numai bine!

Și dacă n-ar fi de rasă pură,nu l-ai mai iubi,sau cum?
Are o așa mare importanță???

Buna..35 cm lungime nu e chiar mult,al meu are 28,deci nu e mare diferenta,dar cu kg da este o problema,ori animalul este obez si trebuie pus la dieta urgent,ori este o corcitura,eu zc ca orice veterinar iti poate spune daca e rasa pura sau nu,