acum 13 ani

Intrebari si raspunsuri » , , , , , , , , , , ,

Rana deschisa la picior!

Am o catelusa Husky de 7 ani si are o infectie/rana deschisa la picior care nu se vindeca. Acum 2 luni s-a taiat in curte (nu stiu cu ce)la un picior din spate, am fost la medic veterinar si mi-a dat un spray (verde la culoare)pe care sa il aplic pe rana si antibiotice pt. 5 zile, dar nu a trecut si s-au format si alte rani cu puroi pe picior. Un alt medic mi-a spus sa ii aplic tinctura de iod de 2x/zi si ii va trece intr-o saptamana, dar unele rani mai persista. I-am pus si guler ca sa nu se mai roada, dar degeaba. Sunt disperata si nu stiu ce sa mai fac.
In asteptarea raspunsului dvs.
Cu stima,
Noemi Muresan

2 raspunsuri

In primul rand cred ca trebuie sa-i dai un antibiotic mai puternic inca 7 zile.Cefacure de ex ,este antibiotic de uz veterinar.Ca sa dezinfectezi rana poti sa o faci cu Rivanol.Tinctura de iod provoaca arsuri pe rani deschise daca este aplicata pe termen lung.Dupa ce o dezinfectezi cu Rivanol poti sa-i aplici crema de uz uman DERMAZIN.Este foarte buna pentru rani deschise cu risc de infectie.La farmaciile DONA sau CENTROFARM gasesti niste bandaje elastice de la firma HARTMAN.Poti sa cumperi si sa-i faci un bandaj.Succes

Acest răspuns vine mult prea târziu pentru Noemi, dar consider ca poate ajuta alți stapâni de animale.

Prin 1995, in preajma blocului unde locuiam a fost accidentata o cățea pe care o hrăneau câțiva vecini. Am aflat de accident după cca. 2 zile de la femeia de serviciu a blocului. Cand am văzut rana de la piciorul din spate, m-am îngrozit. Era, pur si simplu, smulsa o bucata de mușchi de pe gamba ei (daca s-o numi asa) si i se vedea osul pe o lungime de cca. 5-7 cm. Am alergat la prima farmacie veterinara si de acolo am primit recomandarea sa o ung cu antibioticul extern Mibazon. Am cumpărat si imediat am mers sa ii aplic crema. A stat sa o tratez fiindcă cateaua avea încredere in mine, dar dorea sa se lingă pe zona respectiva, iar eu nu o lăsam. Pentru ca rana arată îngrozitor, nici nu mi-a trecut prin cap sa ii desfac picioarele sa văd daca aceasta continua si pe partea interioară, între picioare. Astfel, am constatat a doua zi ca acolo unde i-am aplicat crema, la vedere, deja începuse procesul de vindecare, culoarea cărnii inchizandu-se catre roșu-închis, iar unde nu mi-a trecut prin cap sa verific ca era nevoie sa o ung, culoarea mușchiului rămăsese ca in ziua precedenta. Am tratat-o doar exterior cu Mibazon de 3 ori pe zi, cum a fost recomandarea, iar după un timp (nu stiu cat) mușchiul si blana piciorului S-au regenerat complet astfel incat nu se mai vedea ca a fost accidentata la piciorul din dreapta-spate. Folosiți cu încredere acest antibiotic pentru ca face “minuni”.