acum 11 ani

Strangere de fonduri pentru constructia noului adapost care va gazdui cainii din “Laila”

Mesaj de la Asociatia “A Doua Sansa” (vezi povestea adapostului Laila AICI)

“Dupa trei ani de incertitudini si eforturi supraomenesti, am reusit sa le gasim celor 400 de suflete, care se chinuie in momentul de fata in adapostul “Laila”, un nou camin. Un camin definitiv, sigur, in mijlocul naturii, dedicat numai lor si legal din toate punctele de vedere.

Acest camin, se afla in comuna Baneasa, jud. Giurgiu, la 48 km de Bucuresti. Este vorba despre o fosta ferma, pe un teren imprejmuit, de 5.000 metri patrati. Pe acest teren se afla un hambar, lung de 50 metri si lat de aproximativ 6 metri, care va fi consolidat si transformat, alaturi de care vor fi construite padocuri. Ferma este alimentata cu apa naturala de izvor, curent electric si are cale de acces.

Pentru cateii din “Laila” aceasta noua locatie reprezinta sansa lor unica de a supravietui in continuare in conditii umane, dupa o captivitate de ani de zile. Este sansa lor de a vedea soarele, de a putea calca cu labutele pe iarba, de a respira aer curat, de a-si incalzi oasele batrane si subrede la razele soarelui, de a se bucura de sute de metri de libertate si de a manca o mancare calda. Este o sansa pe care o merita. Sunt fiinte nevinovate, pe care trebuie sa le ajutam. Trebuie sa le dam o sansa sa iasa dintre betoanele deteriorate si umede, sa nu mai petreaca inca o iarna in conditii atat de grele.

Datorita faptului ca frigul si primele zapezi vor veni in curand, intentionam sa ridicam numai baza adapostului, adica numai boxele cu acoperis, in care vom instala casute de lemn peste paleti, urmand ca in primavara urmatoare, cand temperatura va permite, sa consolidam partile necesare cu beton.

Pentru a adaposti toti cainii, este nevoie de constructia a 60 de padocuri. Costul aferent constructiei unui padoc este de 160 euro. In acest pret intra BCA-ul si liantul, tabla, scandura, plasa bordurata, suruburi pentru plasa. Costul total este estimat la 9.600 euros, fara mana de lucru, care va fi negociata la momentul demararii constructiei.

De aceea facem un apel catre sufletul si generozitatea oamenilor carora le pasa de soarta acestor animale nefericite, catre cei care inteleg chinul si disperarea unui biet sufletel care ofera atat de multa recunostiinta in schimbul a unei singure mangaieri sau a unei vorbe bune, sa ajute la constructia acestui adapost. Orice donatie, indiferent de suma, va reprezenta o caramida la ridicarea adapostului, o contributie importanta la salvarea unor animale chinuite si o recunostiinta vesnica.

Mentionam ca acest adapost va ramane, din punct de vedere legal, pentru totdeauna in folosul cainilor fara stapan.
Mentionam, de asemenea, ca supravietuirea cainilor din “Laila” a fost posibila numai cu ajutorul donatiilor din partea persoanelor particulare si cu ajutorul donatiilor in natura din partea catorva societati din industria preparatelor din carne. Nu am beneficiat niciodata de vreun ajutor din partea autoritatilor locale.


Speram ca acest apel sa gaseasca ecou in inimile dumneavoastra si sa ne ajutati sa ducem acest proiect pana la capat.

Pentru orice informatie suplimentara, va stam la dispozitie.

Cu speranta si recunostiinta,

Oana Ungureanu si Olimpia Nicolescu


Olimpia Nicolescu

Membru fondator al

Asociatiei pentru protectia animalelor

“A Doua Sansa”

http://www.adouasansa.com/

CIF: 25370963

Cont in lei IBAN: RO31 PIRB 4210 7217 6900 1000 – Piraeus Bank

Cont in euro IBAN: RO94 PIRB 4210 7217 6900 2000 – Piraeus Bank

Cu mentiunea donatiei – Cateii „Laila”- Pentru constructie adapost”

2 comentarii

Ma bucur foarte mult sa vad ca se mai intampla si lucruri bune animalutelor din tara asta, ca au un spatiu al lor unde sa simta iarba sub labute.
Eu sunt din Timisoara, sunt intr-o perioada de “libertate profesionala, si as putea veni sa ajut la acest nou adapost, cam asta e ce pot oferi in conditiile date :) as avea unde sa stau, la Targoviste.
Daca cineva de la adaposturile din Timisoara are nevoie de ajutor, va rog sa ma contactati.
O zi buna si frumoasa pentru toate vietatile planeteti.

In sfarsit! Dumnezeu a vazut stradania voastra si v-a deschis calea. Este cea mai frumoasa realizare. Cateii sunt cele mai minunate animalute si merita tot ce este mai bun adica o viata buna! Dumnezeu sa va bunecuvanteze in continuare!