Asociatii pentru protectia animalelor

Asociatia Prietenii Pisicilor

Inregistreaza-te pentru voluntariat
la Asociatia Asociatia Prietenii Pisicilor

Cum apreciezi aceasta asociatie?
(adauga un comentariu)

Asociatia Prietenii Pisicilor a fost infiintata in Februarie 2010, in Oradea. Este o organizatie non-profit cu capital social integral romanesc al carei scop principal este infiintarea unui adapost si centru de adoptii pentru animalele comunitare de talie mica din Oradea, in special pisici.

In acest moment in Oradea exista un gol in privinta activitatilor de protectie si promovare a drepturilor animalelor. Activitatea SOS Dogs fiind axata exclusiv pentru caini, alte animale sunt in acest moment ignorate. Pisicile comunitare sunt expuse unor permanente pericole: masini, caini, boli, paraziti, sau chiar oameni. Prin activitatile desfasurate de SOS Dogs de a strange caini de pe strazi, populatia pisicilor s-a dezvoltat din ce in ce mai mult. Desi nu sunt un pericol social pentru om, privelistile zilnice de pisici moarte lovite de masini, desfigurate de caini, otravite de locatarii blocurilor, nu fac parte din peisajul unui oras European cum se doreste Oradea a fi.

Progresul moral al unei natii poate fi judecat dupa modul in care isi trateaza animalele. Dupa 20 de ani de crestere economica a venit momentul sa ne indreptam atentia si spre lucrurile “marunte” care ne inconjoara si care ne vor aduce multe satisfactii noua si generatiilor viitoare.

Obiectivele Asociaţiei Prietenii Pisicilor sunt următoarele:

1.Crearea si operarea unui centru de adoptii pentru pisici comunitare. Vor fi acceptate doar pisicile comunitare. Ne asteptam sa gazduim in special pui si pisici bolnave, si exemplare mature care sunt suficient de prietenoase sa poata fi capturate. Toate animalele ce intra in centru vor fi deparazitate, tratate de eventuale boli, sterilizate, in masura bugetului eventual implantate cu microchip sau tatuate, si apoi oferite spre adoptie. Pentru inceput ne propunem sa putem gazdui permanent 50 de pisici si sa dam spre adoptie lunar cel putin 10% din animalele gazduite. Ne propunem ca in 2-3 ani sa putem gazdui spre 200 de pisici, totul insa depinde de sustinerea financiara a proiectului. Viziunea noastra asupra centrului in care ne vom desfasura activitatea este un imobil accesibil prin transport public ( pentru a facilitata adoptiile de catre persoane fara mijloc de transport), unde animalele vor fi gazduite si intretinute in conditii de igiena corespunzatoare. Pentru inceput animalele vor fi gazduite de voluntari, iubitori de animale, iar asociatia va suporta costurile cu mancarea, tratamantele medicale si promovarea lor spre adoptie. Pe viitor intentionam sa preluam ca locatie secundara o proprietate in afara orasului, unde animalele “veterane”, care cu greu pot fi date spre adoptie, sa fie lasate afara intr-un campus controlat si intretinut de noi. Activitatile medicale vor fi asigurate de cabinetele private ale medicilor veterinari cu care vom colabora in baza unui contract. Vom gazdui si pisici domestice pierdute de proprietari care si le vor putea recupera de la noi. Vom oferi consultanta in cresterea pisicilor tuturor celor interesati.

2.Polarizarea si implicarea comunitatii de iubitori de animale in acest proiect. Ne propunem sa motivam comunitatea sa se implice si sa sprijine proiectul prin voluntariat si donatii. Comunitatea exista, si e dornica sa ajute, dar nu are un reprezentant si o platforma prin care sa poata sa concretizeze lucrurile. Asociatia Prietenii Pisicilor doreste sa acopere acel gol. Ceea ce urmarim este ca proiectul sa se finanteze exclusiv din donatii. Desigur orice fonduri guvernamentale, europene si orice alta finantare publica sunt binevenite, insa strategia noastra este de a atrage donatii private. Siteul www.prieteniipisicilor.ro nu este doar o pagina de prezentare a asociatiei, ci o platforma online unde comunitatea poate relationa si conlucra in atingerea scopurilor asociatiei.

3.Promovarea drepturilor animalelor comunitare si al intregului proiect in randul comunitatii prin diferite programe stabilite in cadrul asociatiei ( marketing ). Succesul proiectului se va putea cuantifica in numarul de animale date spre adoptie. Pentru a ne realiza obiectivul vom avea nevoie de mult marketing in randul comunitatii oradene. Intentionam sa avem activitati in scoli alaturi de profesori de biologie sau diriginti, cabinete veterinare, pet-shopuri, campanii in cadrul unor diverse evenimente cu public larg, si sa stimulam adoptiile prin diverse mijloace. Prin marketing online intentionam sa stimulam adoptiile chiar si din alte orase sau inspre mediul rural. Asociatia noastra considera ca problema provine in primul rand din lipsa educatiei in acest sens. Astfel incat, pe langa solutionarea problemei actuale (capturarea si sterilizarea pisicilor existente) intentionam sa rezolvam problema in viitor prin educarea tinerilor inca din scoala pentru o atitudine diferita fata de animale, si o deschidere spre adoptarea animalelor comunitare. De asemenea vom incerca sa convingem actualii proprietari sa-si sterilizeze animalele. Sunt atatia pui pe strazi ce isi cauta un stapan, incat e pacat sa contribuim la aceasta problema prin nesterilizarea pisicilor particulare.

4.Apararea drepturilor animalelor comunitare si sensibilizarea opiniei publice cu privire la situatia animalelor comunitare si a incalcarii drepturilor lor. Vom trata cu maxima atentie orice incercare de ranire sau chiar otravire a pisicilor de catre locatarii blocurilor. Consideram ca acest comportament, pe langa faptul ca nu este legal, nu este demn si nu reprezinta comunitatea. Prin urmare comunitatea are obligatia de a stopa aceste solutii extreme ale unor “oameni gospodari”, si de a apara drepturile animalelor chiar intentand procese celor care nu le respecta drepturile. Vom prelua orice sesizare si daca fapta se poate proba in instanta vom merge pana la capat si vom mediatiza la maxim incidentul.

5.Asocierea cu alte organizatii guvernamentale, nonguvernamentale sau private in vederea atingerii obiectivelor asociatiei. Suntem convinsi ca vom avea o colaborare benefica cu SOS Dogs, care desi nu se ocupa decat de caini, considera de asemenea ca trebuie facut ceva si in directia pisicilor, si ne-a oferit sprijinul sau in acest sens. Speram de asemenea intr-o colaborare si cu primaria locala in a ne sprijini in demersul nostru.

6.Apararea drepturilor animalelor comunitare pe langa institutiile abilitate ale statului in vederea realizarii unei protectii efective si concrete a acestor animale. Consideram ca legislatia in domeniul protectiei animalelor din Romania este deficitara. Intentionam sa mobilizam comunitatea si sa strangem semnaturi pentru a convinge un parlamentar local sa sustina un proiect de extindere a legislatiei actuale. De asemenea intr-un viitor mai indepartat am dori sa sustinem infiintarea unei politii locale a animalelor care sa vegheze si sa dispuna respectarea legislatiei. Degeaba avem o legislatie in domeniu daca nu o aplica nimeni. Speram sa avem colaborarea fortelor locale a politiei comunitare in acest sens, noi oferind partea de consultanta si ingrijirea animalelor abuzate.
Asociatia Prietenii Pisicilor este prima organizatie non-profit din Romania care se va concentra pe protectia pisicilor. Speram ca modelul nostru sa fie urmat de cat mai multe asociatii similare in toate orasele tarii.

Asociatia Prietenii Pisicilor
Adapost exclusiv de pisici comunitare, in Oradea.
site: http://www.prieteniipisicilor.ro
tel: 0771.614.324
email:

ASOCIATIA PRIETENII PISICILOR
Cod Identificare Fiscală: 26814363
Cont: RO29BTRL00501205T41385XX
Banca Transilvania Sucursala Oradea

Pentru donatii cu cardul, paypal, sau formularul 230 precompletat vizitati:
http://www.prieteniipisicilor.ro/ro/donatii/